Ima li kraja divljim deponijima? Netko u vodozaštitno područje na Borlinu bacio gume, kante od motornih ulja, krevete…

Da divlji deponiji po šumama i zelenim površinama na karlovačkom području osvanu svako malo, na žalost, već smo se odavno uvjerili, ali da nekima nije strano različit otpad baciti i u potok, pa još onaj koji utječe u vodcrpilište Borlin, javio nam je danas naš čitatelj, dokumentirajući sve fotografijama.

Iznad vodovoda Borlin, uz cestu prema Maloj Jelsi, baš preko puta znaka o vodozaštitnom području, upozorio je naš čitatelj, u potok i okoliš su bačene veće količine ambalaže od motornih ulja i drugih kemikalija, te tone drugog otpada.

– Pred dvije godine gradske komunalne službe danima su čistile taj prostor, ali vjerojatno se bez oštrih kazni taj problem ne može riješiti, podsjetio je, poručujući da je o svemu obaviješten i Županijski centar 112 Karlovac.

Mi smo, pak, očitovanje o divljem deponiju kod vodocrpilišta Borlin, stogodišnjaku čije je novo ruho pred četiri dana predstavljeno javnosti, zatražili od Vodovoda i kanalizacije. Baš kao i u nedavnom slučaju, kada su se naši čitatelji požalili na čudnu boju vode, i ovaj su put u ViK-u promptno reagirali. Utvrdili su da je, srećom, otpad izvan 1. zone vodocrpilišta, ali i počeli uklanjati otpad.

– Odmah po vašoj dojavi, voditelj radne jedinice vodocrpilišta je izašao na teren te je utvrdio da je odbačeni otpad izvan 1. zone. Također, odmah su angažirani dežurni djelatnici Vodovoda i kanalizacije koji će sada ukloniti/sanirati odbačeni komunalni otpad u skladu sa propisima, najavila je stručna suradnica za odnose s javnošću Maja Božić.

Kao i svim dosadašnjim slučajevima saniranja divljih deponija, ne nađe li se onaj tko je otpad bacio, uklanjanje će platiti tvrtka i građani, ne on.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest