Učenički dom Karlovac briljirao na Regionalnoj domijadi – odnio četiri prva i dva treća mjesta (fotogalerija)

Sportske ekipe Učeničkog doma Karlovac na 39. Regionalnoj domijadi, održanoj u Opatiji, bile su iznimno uspješne – vratile su se s osvojena četiri prva i dva treća mjesta!

Na Domijadi je sudjelovalo oko 300 učenika, njihovih ravnatelja i profesora iz učeničkih domova u Primorsko-goranskoj, Istarskoj, Ličko-senjskoj i Karlovačkoj županiji, a odmjerili su snage u sedam sportskih disciplina.

– To je dan kada se s ponosom pokazivalo sve za što su se pripremali tijekom cijele školske godine. Uz besprijekorno ponašanje, učenici našeg Doma su ostvarili zapažene sportske rezultate, poručuju iz Učeničkog doma Karlovac.

Iako domijadama cilj nisu samo rezultati i osvojena mjesta, već i stvaranje prijateljstava i razmjena iskustava, učenici iz karlovačkog Doma postigli su izvrsne rezultate.

U konkurenciji sedam domova, karlovački je pobjednik u stolnom tenisu. Učenici Marko Prugović (proglašen najboljim igračem Domijade), Jakov Volić Vukadin, Mislav Marinčić i Tonko Horvat, te njihov mentor prof. Saša Salaj pokazali su najviše te zasluženo slavili.

Prvo mjesto odnijeli su i u šahu. Od devet prijavljenih domova, najviše pobjeda postigli su učenici Marko Šporer, Marko Kruljac, Teofan Kunić i Ivan Jakić, pod mentorstvom Saše Salaja.

Najbolji su karlovački učenici bili i u nogometu, u kojem se natjecalo čak deset domova. Stečeno znanje, sportska borbenost i zajedništvo ekipe donijelo je zasluženi trijumf učenicima : Denisu Hercegu, Marinu Turkalju, Andreasu Živkoviću, Mateju Sabljaku, Milanu Mesiću, Darku Dietzman u, Bruni Bračeviću, Josipu Pavlešiću, Marinku Markoviću i Juri Jurčeviću koji je proglašen najboljim igračem Domijade. Mentororica ekipe je prof. Radmila Rade.

Prvo mjesto odnio je Učenički dom Karlovac i u streljaštvu. Učinila je to ženska ekipa, učenice Kristina Jakin, Marina Žugaj, Viktorija Matanić ( drugi rezultat pojedinačno), Doris Lakotić te voditelj Ivan Brozović, koji su dokazali da kontinuirani rad donosi rezultate.

Muška ekipa u streljaštvu, u sastavu Tomislav Krizmanić, Hrvoje Marković i Mario Bogović, pod vodstvom Ivana Brozovića, osvojila je 3. mjesto, baš kao i odbojkašice: Željana Vrbanić, Doris Magdić, Marija Crljenak, Glorija Vuković, Josipa Barić, Maja Kurtović, Monika Nekić i Ana Kunštek, s mentororicom prof. Anđelkom Badovinac.

Na Domijadi je nastupila i košarkaška ekipa koja je osvojila četvrto mjesto. Prvoplasirane ekipe sudjelovat će na Državnoj domijadi, idući mjesec u Baškom Polju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest