KAbina: Duhovna Pastva oduševila publiku, uz lijepu priču Tamare Crnko i sjajne radove Roberta Katavića

Odličan miks mladih i već iskusnih umjetnika prodefilirao je večerašnjom KAbinom. U mnogima najprivlačnijem glazbenom dijelu, koncert je održala kultna karlovačka skupina Duhovna Pastva. U svojoj prvoj fazi, još u osamdesetima prošlog stoljeća, bend je stekao svojevrstan kultni status i daleko izvan gradskih granica – nije pripadao mainstreamu te nikada nije bio na prvim medijskim crtama, ali imao je vjerne poklonike diljem bivše Jugoslavije, uz uspješne koncerte od Ljubljane, preko Rijeke i Zagreba, pa sve do Beograda. Nakon ponovnog osnivanja, uz “30 godina punka”, Pastva ponovno djeluje neprekinuto već šest godina, uz ne baš česte, ali zato fanovima još draže svirke.

Tako je bilo i večeras na Sceni, uz energičnu svirku i zaslužen bis. Oni koji su ih propustili, svakako neka se potrude što prije ih čuti kada bude prilika.

No, ništa manje zanimljivo nije bilo ni u ostalim dijelovima programa. Svojevrsni ciklus predstavljanja mladih riječkih književnika nastavila je Tamara Crnko. Nakon Irene Hartmann i Antonije Mežnarić, ona je prva koja iza sebe ima i tiskani prvijenac, roman “Blokiraj ovo!”, priča o modernoj studentskoj generaciji kroz aktualna nedavna događanja poput blokade fakulteta i sukob osobnih prioriteta i težnji s “revolucionarnim” idejama generacije. Uz kratak razgovor s voditeljem programa Darkom Liscem, Tamara Crnko predstavila se i odličnom kratkom pričom koja je, zanimljivo, vezana i uz Karlovac. Naime, prije tri godine odabrana je kao jedna od 10 najboljih priča na nagradnom natječaju Književnog kruga Karlovac “Zlatko Tomičić” za najbolju kratku priču. Tamara se bavi i filmskom kritikom, a oni koji su propustili njeno gostovanje moći će jednu njenu priču dobiti sljedećeg ponedjeljka u okviru projekta “Priča za ponijeti”. Ovog ponedjeljka publika je na dar dobila kratku priču Antonije Mežnarić iz Rijeke “Slomljene stvari”.

U likovnom dijelu KAbine gost je bio vrlo talentirani mladi Karlovčanin Robert Katavić. Predstavio se izložbom sjajnih crteža koje je publika tijekom cijele večeri sa zanimanjem razgledala, a, dakako, po tradiciji KAbine, tijekom svirke nastalo je i novo djelo, koje će biti izloženo na nekoliko javnih izložbi radova nastalih na četvrtoj sezoni KAbine, tijekom predstojećeg proljeća i ljeta.

Sljedećeg ponedjeljka na KAbini gostuje riječki književnik Goran Gluščić te karlovački bend Lorelei.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest