Ministar Miljenić o reorganizaciji pravosuđa: Građanima će usluga biti jednako dostupna, ali kvalitetnija i brža

– Ono bitno je da karlovačko pravosudno područje, na čelu sa Županijskim sudom, postaje jedna kompaktnija organizacija nego do sada te da će građanima usluga, što se dostupnosti tiče, ostati ista, a poboljšana što se kvalitete i brzine tiče, izjavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić danas u Karlovcu, nakon sastanka s predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i političkim dužnosnicima s ovog područja.

Predstavio im je nacrt prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova i nacrt prijedloga Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava, koji bi od 1. siječnja 2015. trebali obuhvatiti Općinski sud u Karlovcu, Prekršajni sud u Karlovcu i Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Karlovačko sudstvo, po riječima ministra, čeka ista reorganizacija kao i ostalih dijelova zemlje.

– Karlovački Županijski sud će dobivati predmete iz drugih dijelova Hrvatske da bismo išli prema podjednakom opterećenju na razini cijele države. Postići ćemo tako i jedan razlog više i za uspostavu ovog područja, za njegovu opstojnost. Razgovarali smo malo i o ovoj zgradi suda; nadamo se realizirati njenu obnovu u relativnu skoro vrijeme. I time pokazujemo da s ovim područjem računamo i da ono postaje jedno od 15 stožernih područja, kazao je Milljenić, dodavši da će reorganizacija sustava građanima donijeti promjene na bolje, što bi, između ostalog, značilo i da u mjestima u kojima nema sudova budu uvedeni dani kojima bi tamo dolazio sudac-zapisničar umjesto da građani odlaze na sud u veće mjesto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest