Slučaj NK Karlovac: Šest osoba optuženo da su oštetili državni proračun za 1,3 milijuna kuna, troje privedeno

Neven Šprajcer

Iz Policijske uprave karlovačke poslali su priopćenje u kojem stoji kako je dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje koje je provedeno u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, a “zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti od strane odgovornih osoba jednog sportskog kluba iz Karlovca, te povezanih sportskih udruga i jednog trgovačkog društva koje je vodilo poslovne knjige kluba”. Kao što smo već pisali, riječ je o NK Karlovcu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šest odgovornih osoba (u dobi od 40 do 66 godina) trgovačkog društva s područja Karlovca i povezanih sportskih udruga iz Karlovca počinilo više kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće, krivotvorenja službene isprave, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, na način da su u razdoblju od 30. travnja 2008. godine do 26. travnja 2011. godine poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime sportskog kluba, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1.328.055,61 kuna.

Ujedno za naprijed navedena kaznena djela sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela odgovorne su i spomenute pravne osobe.

“Danas tijekom jutra tri osumnjičene osobe stare 54 i 40 godina uz kaznenu prijavu predane su pritvorskom nadzorniku, a tijekom dana bit će dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu”. Kako smo već pisali riječ je o Borisu Kozjanu i Nevenu Šprajceru, a treća osoba je Irena Kovačić, vlasnica knjigovodstvenog servisa Klarena koji je obavljao poslove za klub u periodu između 2008. i 2011. godine.

ODO traži pritvor za troje osumnjičenih

Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je pritvor za troje osumnjičenih dok je, zanimljivo, još uvijek javnosti nepoznato koja je preostala osumnjičena trojka. Iako tijekom dana pokušavamo doznati o kome se radi, još uvijek nema službene potvrde, već samo nagađanja. Odluka o eventualnom pritvoru trebala bi biti poznata tijekom poslijepodnevnih sati.

KAportal je još u studenom 2011. godine pisao i objavio dokumente koji su predmet policijske istrage – više o tome pročitajte OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest