Još 60 nezaposlenih žena iz Karlovačke županije do posla će zahvaljujući Koraku i partnerima

Sudionice projekta na osposobljavanju u Prirodoslovnoj školi

Zahvaljujući projektu “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada” 60 nezaposlenih žena iz Karlovca, Slunja, Vojnića, Duge Rese i Ozlja do srpnja iduće godine završit će program za mljekaricu/siraricu, voćaricu i knjigovotkinju za vođenje OPG-a, proći trening iz poduzetništva, te povećati svoje šanse za pronalazak posla.

Najavila je to koordinatorica Ženske grupe Korak Mirjana Duduković, predstavljajući projekt vrijedan 249.964 eura, od čega EU financira 232.000 eura. Ostalo je doprinos partnera na projektu: uz Korak, Grada Karlovca, Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu, Prirodoslovne škole Karlovac, Centra za civilne inicijative, LAG-a Vallis Colapis i Udruge proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije EKOP.

Svi oni doprinjet će tome da žene steknu nova, na tržištu rada tražena zanimanja, bude stvoren brend i osmišljena marketinška strategrija, a proizvodi koje će stvarati nađu kupce.

Ovo je još jedan od Korakovih projekata, za koje im je stigla potpora EU, a kojima je cilj povećati zapošljivost i samozapošljavanje nezaposlenih žena u Karlovačkoj županiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest