Karlovac domaćin prve međunarodne konferencije u poljsko-hrvatskom projektu “I ja mogu biti poduzetnik!”

Naprije konferencija za novinare...

– Gospodarstvo u Hrvatskoj i dalje stagnira, ali unatoč svemu lošem što se događa, ne treba odustajati, treba biti uporan i poticati poduzetnički duh, što i činimo kod mladih ljudi ovim projektom, kazao je župan Ivan Vučić na pressici o projetktu ,,I ja mogu biti poduzetnik”.

Provode ga, do 31. srpnja 2015., Karlovačka županija i regija Igolomia-Wawrzenczyce iz Poljske, vrijedan je 42.700 eura i financiran iz Programa za cjeloživotno učenje – Comenius Regio partnerstva. Cilj mu je promocija poduzetništva u školama obiju regija – partnera kroz razvoj održivog europskog partnerstva među lokalnim i regionalnim vlastima, obrazovnim ustanovama i udrugama civilnog društva, odnosno, pokazati da svatko, ima li kvalitetno znanje i dobru volju, može biti poduzetnik.

Poljska delegacija, na čelu s dogradonačelnikom Igolomie Henrikom Jonjčekom, koji je naglasio da treba iskoristiti EU fondove i ne bojati se, ovaj projekt smatra uspješnim i nada se nastavku suradnje, kao i potpisivanju sporazuma između Karlovca i Krakowa.

Na pvoj međunarodnoj konferenciji u projektu predavanjima o poduzetništvu predstavili su se mladi iz Posljke i naše zemlje.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest