Mimica: 80 do 90 posto potreba obnove infrastrukture u malim sredinama riješavat će EU

Neven Mimica u Širokoj Rijeci

U okviru svoje današnje karlovačke turneje, kandidati SDP-HNS-HSU-IDS koalicije Neven Mimica i Karolina Leaković danas su obišli grad Slunj, pa Dom za starije i nemoćne u Širokoj Rijeci, Vojnić, dok će u Dugoj Resi biti u 17 sati, a u Karlovcu u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić.

Svoje dojmove Neven Mimica ispričao je već u Širokoj Rijeci.

– Obilazeći Hrvatsku u prilici smo razgovarati s ljudima, s načelnicima i gradonačelnicima o problemima koji postoje u lokalnim sredinama, kaže Mimica. Dodaje kako su u najvećem broju slučajeva lokalni problemi nedostatak lokalne komunalne infrastrukture, te da se ovaj dio može  odraditi, odnosno izgraditi sredstvima EU fondova, bilo kohezijskim ili poljoprivrednim, odnosno onima za ruralni razvoj.

– To je ono što je prava konkretna i velika prednost i korist od članstva u Europskoj uniji. Za očekivati je da će vjerojatno od 80 do 90 posto takvih potreba i projekata biti financirano europskim sredstvima. Bez tih sredstava iz naših vlastitih lokalnih proračuna ne bi bilo moguće čak niti razmišljati o njima, a kamoli ih dovršiti.

O dojmovima u Širokoj Rijeci

O Domu sa starije i nemoćne u Širokoj Rijeci nije mogao previše govoriti jer je, kaže, tek došao i još nije razgovarao s korisnicima. No primjetio je da u Općini Vojnić nedostaje puno toga, od cestovne infrastrukture do proizvodnih projekata koji mogu promijeniti stanje u gospodarstvu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest