Odgođena javna dražba kuće Petra Kunića – odgodu zatražio Državni ured, razgovarat će se o nagodbi

Dražba kuće u Krnjaku odgođena na mjesec dana

Na prijedlog Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje danas je na Općinskom sudu u Karlovcu odgođena javna dražba kuće povratnika Petra Kunića u Krnjaku, a kojeg je ovršio Željko Petrović s potraživanjem od čak 1,4 milijuna kuna za obnovu kuće s kamatama.

Državni ured je zatražio odgodu dražbe na mjesec dana, s čime se složio ovrhovoditelj ali i Općinsko državno odvjetništvo kao zainteresirana strana u postupku. Po svemu sudeći, država ima volju da ispravi nepravdu prema Petru Kuniću i zajedno s ovim, riješi još 14 sličnih slučajeva u kojoj su obnavljane kuće povratnika, te se sada nakon sudskih postupaka traži naknada koju vlasnici kuća jednostavno nemaju.

Kako je kazala odvjetnica ovrhovoditelja Jadranka Miladin Slaviček, njezin klijent, ovrhovoditelj koji je potraživanje naslijedio od oca Vinka, nada se da će u nagodbi namiriti svoje potraživanje. Sad je na potezu Državni ured, odnosno treba vidjeti kolika je spremnost države da se ovaj vrlo mučni i dugogodišnji slučaj riješi.

Slučaj Petra Kunića već godinama izaziva veliku medijsku pozornost pa ne čudi i da su danas na Općinski sud u Karlovac došli novinara iz desetak lokalnih, ali nacionalnih redakcija. Na dražbu su došli i načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović te dožupan Siniša Ljubojević, no ne i Petar Kunić.

– Ja se nadam da će država pokazati spremnost, mi nakon tiskovne konferencije održane u Krnjaku dobivamo takve signale. Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je poslao zahtjev za odgodu, naravno uz prihvaćanje tužitelja, nadam se da će se to riješiti nagodbom države, upravo onoga tko je i dozvolio da se neovlašteno ulaže u tuđu imovinu, kazao je dožupan Siniša Ljubojević.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest