KAquarium smo predstavili i djelom britanskih arhitekata, pobjednika međunarodnog natječaja

O projektu su govorili Marina Grčić, Marina Kolaković i Viktor Šegrt

Da nije bilo našeg čitatelja – komentatora Jaccuse, kojem najljepše zahvaljujemo, vjerojatno se nikad i ne bi doznalo da se među fotografijama/skicama budućeg KAquariuma, koje je karlovačka gradska uprava na pressici dala novinarima, nalaze i neke koje nemaju veze s tim projektom.

Štoviše, ni s Karlovcem, ni Hrvatskom, već su djelo britanskog arhitektskog tandema Casson-Mann, autora nagrađenog projekta Lascaux IV na International Cave Painting Center competition.

I, da, objavljene su na internetu – link.

Od javnosti pokazanih devet, sada je sigurno da bar jedna fotka nema veze s budućom karlovačkom turističkom atrakcijom, dok ostale ne bi trebale biti upitne. Na naš upit tko je autor fotografija/skica dostavljenih novinarima na jučerašnjoj press konferenciji o KAquariumu, odnosno, jesu li one sastavni dio tog projekta i da li on u budućnosti treba tako izgledati, iz Gradske uprave je odgovoreno:

– Prikazano idejno rješenje je autorsko djelo tvrtke 3LHD iz Zagreba i to je konceptualni prikaz oblika i sadržaja prostora. Renderi su rad Borisa Gorete, a fotografija za koju pitate korištena je kao referenca za suvremeni muzejski prostor kako bi se predočila interakcija posjetitelja i prostora akvarija, dodali su u gradskoj upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest