Nova pomoć: Iz Duge Rese u Slavoniju krenuo kamion s dvadesetak tona sijena za životinje

Iz Duge Rese danas je krenuo prvi kamion natovaren balama sijena za prehranu stoke u poplavama uništenoj Slavoniji. Prvu ovakvu akciju s područja Karlovačke županije a i šire, pokrenuo je Grad u suradnji s dugoreškom Udrugom poljoprivrednika Strojni prsten, piše portal DugaResa.net.

Upravo je otpočeo utovar ukupno 36 velikih bala sijena koje će biti dostavljene Živoradu Paviću u Pačetin koji je udomio dio stoke s poplavljenih imanja. Ovo je prvi kamion, a prikupili smo još oko 60 kockastih bala sušenog sijena koje će naknadno za Slavoniju, jer nećemo moći sve utovariti odjednom, pa ćemo nastaviti ovu akciju i drugi tjedan i dostaviti sijeno za druge staje. Moramo pomoći ljudima u Slavoniji, jer to što se dogodilo je katastrofalno. Stradalo je i puno stoke, ali ono što je spašeno valja i nahraniti. U dosadašnjim akcijama taj dio bio je malo zanemaren, zato smo odlučili organizirati se i poslati sijeno – kaže dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić dodajući kako je u svakodnevnom kontaktu s gradonačelnikom Županje s kojom je Duga Resa još 2007. godine sklopila povelju o prijateljstvu.

Za sada je sijeno prikupljeno na imanjima Mije Ivanića i Zdenka Močnika, a kockaste bale osigurat će se imanje Mije Cara, ukupno oko 20 tona sijena. Akciju je podržala tvrtka Lagermax osiguravši besplatni prijevoz, a Hrvatske auto ceste neće za ovaj prijevoz naplatiti cestarinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest