Od 6. do 8. lipnja Ogulin postaje grad (iz) bajke uz obilje šarenih i maštovitih programa

Da jednako zanimljivi i maštoviti mogu biti i početnici i amateri u kazališnom izrazu pokazat će predstave OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina, Prve osnovna škola Ogulin, OŠ Frane Petrića s Cresa, Udruge Radost, Gradske knjižnica Pazin, OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, te Udruge učitelja razredne nastave RH Zvono sa školama A. Šenoe iz Zagreba, OŠ Zrinskih, Nuštar i PŠ Cerići, Nuštar, OŠ Bartola Kašića iz Vinkovaca, OŠ A. Stepinca i OŠ Grigora Viteza iz Zagreba te OŠ Martijanec, Donji Martijanec.

Festival bajke ne bi to bio bez – pripovijedanja. Posjetitelji će moći uživati u nastupima Jasne Held iz Dubrovnika, Sabine Sabljak i Sanje Kolić iz Ogulina, Margarete Peršić iz Zagreba, te pripovjedačica Udruge Pusti priču iz Pule i Udruge Portić iz Rijeke.

Ni to, dakako, nije sve. U Ogulinu ćete u ta tri šarena i bajkovita dana moći poslušati radio igru u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija, staročešku bajku u produkciji Pripovjednog kazališta Jadranke Bargh, vježbati u društvu športskih rekreativaca i zaplesati s plesačima plesnog studia Dream Tanje Metikoš. Kao i uvijek, tu su brojne radionice – izrade vilinskog nakita od konca, modnih detalja i obrade tekstila, izrade suvenira od stakla i drveta, decoupage i quilling tehnike, filcanja vune, izrade lutaka od voća i povrća te plesna radionica.

U make up šatoru najmlađi, ali, zašto ne, i oni stariji, moći će se urediti, a udruga Lima iz Slavonskog Broda otkrit će posjetiteljima tajne urbanog 3D oslikavanja. A tu su još i čovjek orkestar MagisterLudiManBend, prezentacija animiranog filma Papirnata ljepotica, izložba malih životinja, Ciklobajka – rekreativna biciklijada ogulinskim stazama i još mnoga, mnoga iznenađenja koja su za vas pripremili lokalni ugostitelji u okviru Putovnice zavičaja bajke.

Tijekom festivala vozit će i posebni vlak Karlek iz Zagreba/Karlovca i Rijeke. Vlak iz Zagreba kreće u 7.45 sati, sa stajanjem u Karlovcu u 8.24, cijena karte je 50 kuna iz Zagreba, odnosno 40 iz Karlovca za odrasle, a 25/20 za djecu do 12 godina. Za djecu do 4 godine starosti vožnja je besplatna. Vlak iz Rijeke kreće u 7.35 sati, a stajate će i u Fužinama, Delnicama, Skradu i Moravicama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest