Radove kojima su osvojili državne nagrade, GLOBE škole predstavile i u Karlovcu

Baš na današnji Svjetski dan zaštite okoliša, učenici osnovnih i srednjih škola iz Karlovačke županije, uključenih u GLOBE program, koji su na državnim smotrama i natjecanjima ostvarili sjajne rezultate, nagrađene projekte predstavili su i u Karlovcu. Ovdašnje su škole, podsjetimo, nanizale dva prva, dva treća i po jedno četvrto i deveto mjesto, pa su tako GLOBE grupe karlovačke OŠ Dubovac, s mentoricama Jasnom Višnić i Snježanom Marković Zoraja, i Gimnazija, pod mentorstvom Jasminke Žiža, bile najbolje od osnovnih i srednjih škola, Šumarsko-drvodjeljska škola, s mentorima Ivanom Čordašev i Mladenom Matvijevim, osvojila je teće mjesto, OŠ Draganić, s mentoricom Alenkom Bujan, četvrto, a OŠ Banija, s mentoricom Brankom Komadina, četvrto. Projekti su im iz područja meteorologije, biologije, kemije, geologije… a teme kojima su se bavili: Snježni prosinac, Sunčevo zračenje i temperatura, Kontinentalnost i maritimnost, te Kupa i beskičmenjaci.

– Željeli smo predstaviti uspjehe GLOBE programa ovdašnjih škola, pokazati što njihovi učenici rade i kako se brinu za okoliš i održivi razvoj. Da to rade odlično, pokazuju i ostvareni rezultati, kazala je Snježana Marković Zoraja iz OŠ Dubovac, sjedišta Međužupanijskog vijeća GLOBE za Karlovačku , dio Primorsko-goranske i dio Zagrebačke županije.

Rezultate mjerenja, atmosferskih, hidroloških, pedoloških…škole šalju u GLOBE bazu podataka u SAD, dok radove koje su učenici stvorili na temu zemlje i valova, nedavno izloženih na Geodetskom fakultetu, Karlovačni mogu pogledati u Knjižnici za mlade u Banjavčićevoj ulici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest