Anketa KAportala: Revitalizacija Zvijezde za građane prioritet broj jedan, da je to KAquarium, misli 4 posto anketiranih

Vraćanje života u povijesnu Zvijezdu, te njezina što skorija obnova definitivno bi trebao biti najveći prioritet karlovačkih gradskih vlasti, barem tako misle Karlovčani.

Ovo je, naime, rezime ankete provedene tijekom dva tjedna na KAportalu, a u kojoj su svoje mišljenje ovim putem dala 622 čitatelja. Za “revitalizaciju Zvijezde” kao prioritetni projekt glas je dalo 324 čitatelja, odnosno 52 posto, dok nemalih 121 ili 19 posto misli da je na vrhu prioriteta već pomalo zaboravljeni gradski bazen. Podsjetimo, projekt bazena star gotovo pola stoljeća u gradu na četiri rijeke nikad nije zaživio, a po svemu sudeći, uskoro niti neće, barem ne kao projekt koji bi inicirala i odradila gradska uprava.

Nadalje, na trećem mjestu nalazi se Muzej Domovinskog rata na Turnju. Za njega je svoj glas dalo 78 čitatelja ili 13 posto. Karlovac ima veliku šansu da dobije reprezentativno zdanje u okviru uređene zgrade “Kalifornije” na Turnju te u njemu suvremen muzejski prostor sa zbirkom oružja i općenito o životu u ratnom Karlovcu. Naime, krajem lipnja već bi se moglo znati hoće li ovaj projekt biti financiran sredstvima Europske unije.

Također već je zaboravljen i Gradski prsten. Veliki projekt star više od deset godina stao je u Novom centru i pomaka dalje – nema. No nije ga zaboravilo, barem što se tiče čitatelja KAportala, njih 76, odnosno 12 posto.

Pompozni projekt kojeg forsira županijska Razvojna agencija i aktualna gradska vlast – karlovački slatkovodni akvariji, odnosno KAquarium očito baš nije impresionirao građane, barem ne u odnosu na druge infrastrukturne projekte za koje smatraju da su važniji. Da bi se upravo KAquarium trebao naći na listi prioriteta glasovalo je 23 anketiranih čitatelja KAportala, odnosno njih 4 posto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest