Nakon okruglog stola o Centru na Babinoj gori – SDP smatra da Marčetić nije prava osoba za direktora

Mjesto budućeg centra na Babinoj gori

Okrugli stol koji je u petak bio organiziran u gradskoj vijećnici na temu Centra za gospodarenje otpadom odražan je da na njega nisu pozvani građani, kao niti mediji, dok se nije pojavio niti ni gradonačelnik, niti njegovi zamjenici, niti predsjednik Gradskog vijeća, a zanimljivo je da nije bio niti jedan vijećnik iz vodeće stranke koalicije koja je trenutno na vlasti u gradu Karlovcu. Ovo su, naime, kazali vijećnici SDP-a koji su neugodno iznenađeni i ponašanjem direktora tvrtke Kodos koja će upravljati budućim centrom Zdravkom Marečtićem.

Kako kažu SDP-ovci, već šest mjeseci pokušavaju u Gradskom vijeću naglasiti kako je važno da direktor Marčetić dođe pred Vijeće i prezentira rad Centra no to se nije dogodilo, dok je predsjednik Vijeća, tvrde SDP-ovci stalno govorio da se Marčetić ne želi odazvati pozivu.

– Gospodin Marčetić je pak izjavio na samome okruglom stolu da on zapravo nije niti jednom dobio službeni poziv od Gradskog vijeća da prezentira rad Centra, što smatramo krajnje neozbiljnim jer moguće nesuglasice između gospodina Marčetića i gospodina Stanišića ne bi smjele ići preko leđa stanovnika grada Karlovca i Karlovačke županije, kažu SDP-ovci.

Nadali su se, dodaju, da će Marčetić  prezentirati rad Centra u proteklih nekoliko godina te budućnost koja slijedi do otvaranja samog Centra, ali ostali su neugodno iznenadni, kada je gospodin Marčetić svoje izlaganje završio nakon minute i pol.

– Uz to na okrugli stol došli su predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, koje je gospodin Marčetić pozvao kako bi vjerojatno oni odgovarali na pitanja umjesto njega. Savjetnici iz Ministarstva naravno da znaju odgovarati na općenita pitanja oko gospodarenja otpadom, ali oni ne vode Centar za gospodarenje otpadom, niti je to njihova odgovornost. Odgovornost isključivo leži na direktoru Zdravku Marčetiću i Karlovačkoj županiji koji su temu gospodarenja otpadom shvatili krajnje neozbiljno jer naše razmišljanje je da bi direktor jedne tako važne firme ipak morao znati posao koji radi, dodaju SDP-ovci Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac.

SDP će zatražiti da Marčetić konačno dođe na sjednicu Gradskog vijeća, te predstavi problematiku oko centra, no mišljenja s da on kao odgovorna osoba u Centru nije dobro rješenje. Naime, smatraju da bi direktor tvrtke koja upravlja Centrom trebala biti stručna a ne stranački podobna osoba. Podsjetimo, Marčetić je svoju političku karijeru započeo upravo u SDP-u te je u mandatu dok je SDP s partnerima vladao u Gradu, bio direktor Čistoće. Nakon što je SDP-ova koalicija u gradu Karlovcu izgubila vlast, prešao je u nezavisne, a ubrzo se i sam učlanio u HDZ.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest