Prosvjed na Turnju: Stanovnici protiv izgradnje 42-metarskog odašiljača Vipneta, zvali građevinsku inspekciju

Radovi počeli u gradskoj četvrti Turanj

Mještani karlovačke gradske četvrti Turanj danas su se okupili kod brda Šanac gdje su počeli radovi na izgradnji odašiljača za mobilnu telefoniju. Antenski stup, tvrde građani, trebao bi biti visok čak 42 metra što je zgrozilo stanovnike koji su izrazili bojazan da će takav objekt biti opasan za njihovo zdravlje, posebno jer se nalazi usred naselja u neposrednoj blizini kuća.

– Povod okupljanja bio je dolazak pročelnice Upravnog odjela za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja Grada Karlovca Marine Jarnjević koja je pozvana da izvrši uvid ima li investitor – Vipnet svu potrebnu dokumentaciju s obzirom na činjenicu da nitko iz gradskih službi nije znao za početak ovih radova, kaže Mile Sokolić ispred grupe građana. Dodaje da radovi uključju i izvođenje novog pristupnog puta sa ceste.

Predstavnici mjesnog odbora danas će podnijeti prijavu građevinskoj inspekciji čiji se izlazak očekuje tijekom dana, a stanovnici gradske četvrti razmišljaju i o drugim akcijama kojima će pokazati svoje protivljenje postavljaju ovog objekta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest