U ponedjeljak će ponovo gorjeti ivanjske vatre – tradicionalno bogat program na najstarijoj gradskoj manifestaciji

Tradicionalne ivanjske vatre ponovo će gorjeti na obalama Kupe u ponedjeljak 23. lipnja. Danas je najstarija karlovačka manifestacija koja seže još u 18. stoljeće najavljena u Karlovačkoj pivovari, koja je i ove godine ponosni pokrovitelj. Osim bogatog programa, sportskog, zabavnog i naravno, nezaobilaznog natjecanja Gažana i Banijanaca čiji će krijes duže gorjeti, ponedjeljak će obilježiti i nogometna groznica, zbog čega će krijes biti zapaljen i pola sata od uobičajenog vremena – u 21,30 sati.

– Program će biti vrlo zanimljiv, od tradicionalnog povlačenja užeta na mostu, preko streličarskog ivanjskog tabora na banijanskoj obali Kupe, pa do plesno dječjeg programa na gažanskoj strani. Biti će tu i vatrenih performansa, a defile će imati karlovački motoristi. Ove godine glazbeni gosti na pozornici biti će Demol dede i Pips, Chips&Videoclips, što će sasvim sigurno dodatno užariti vatrenu atmosferu na Ivanjskom krijesu. Zahvaljujemo ovim putem Karlovačkoj pivovari koja nas podržava već šestu godinu i pozivamo sve da nam se pridruže 23. lipnja na obalama Kupe”, izjavila je direktorica turističke zajednice grada Karlovca Tihana Bakarić.

Za odličnu glazbenu atmosferu pobrinut će se Pips, Chips & Videoclips, a članovi benda poručili su da se vesele nastupu na Ivanjskom krijesu. Za karlovačku publiku pripremit će odličan koncert na kojem će svirati svoje najbolje stare i nove hitove stoga pozivaju Karlovčane da dođu na Ivanjski krijes. Na pozornici Ivanjskog krijesa nastupit će i bend Demol Dede kojeg predvodi poznati glumac Filip Šovagović koji je na konferenciji za novinare u Pivovari rekao da je cijeli bend sretan što će nastupati pred karlovačkom publikom, kao i sa “Pipsima”.

– Drago nam je da smo dio proslave početka ljeta jer je ljeto ključno doba godine za naše poslovanje, pa se nadamo da će biti dugo i toplo i da će mnogi odrasli ljubitelji piva uživati u našem pivu, rekla je Ljudmila Bratko Gašpić iz Karlovačke pivovare.

U karlovačkoj tvrtki ponosni su što su dio ovog događaj te dodaju da žele da Karlovac i Karlovačka županija budu još ugodnija mjesta za život građana. Ivanjski krijes upravo tome doprinosi jer obogaćuje društveni život, ali i turističku ponudu Karlovca.

PROGRAM

Pozornica

20:00 Demol Dede

21:00 Pips, Chips & Videoclips

24:00 Nastavak koncerta Demol Dede/ Pips, Chips & Videoclips

Obale Kupe

Od 20:00 sati

Banija: Ivanjski tabor – Dubovački streličari i Družba vitezova zlatnog kaleža Donja Stubica

Gaza: plesni klubovi Riverdance i Tango, dječji animacijski program Krijesnice

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest