Zbog godišnjih odmora i bešćutnih vlasnika povećan broj napuštenih pasa – selima uz D-1 luta ih sve više

foto Saborsko.net

Postoje li granice ljudske bešćutnosti i okrutnosti, pitanje je na koje ćemo nažalost teško dobiti odgovor i koliko god voljeli one dobre strane pojedinaca, razočaranja su svakodnevna.

Među žrtvama ljudske bešćutnosti su i životinje, neželjeni kućni ljubimci, uglavnom psi i mačke, koje zapanjujuće velik broj ljudi za vrijeme svog godišnjeg odmora ostavlja na putu do mora ili neke druge destinacije za odmor, tako da se tijekom ljeta ubrzano pune i skloništa za pse, pa tako i ono karlovačko u Utinji.

Za dva nesretnika, mala psa, put s njihovim vlasnicima, naprasno je prekinut i na cesti nedaleko Saborskog. Po pisanju lokalnog portala Saborsko.net, sela nedaleko od prometno najfrekvenije državne ceste D-1 svake su godine za okrutne pojedince mjesta na kojima ostavljaju pse, koji onda danima lutaju uz cestu, vrte se u krug tražeći obitelj koja ih je napustila, te nerijetko skončaju pod kotačima automobila ili umru od gladi i žeđi. Prije tjedan dva su psića (na fotografijama) ostavljena na cesti između Biljevine i Kuselja, te su ostavljena da lutaju po tim selima, ako već nisu uginula.

Naime, Udruga Prijatelji životinja i ovog je ljeta pokrenula kampanju “Obitelj na more, a pas na ulicu” a kako bi se spriječilo napuštanje životinja za vrijeme godišnjih odmora.

U ovoj udruzi podsjećaju da se životinjama, ako se već ne mogu ili ne žele voditi na ljetovanje, može osigurati privremeni smještaj te upozoravaju na novčane kazne za napuštanje životinja koje se kreću do 15 tisuća kuna. Mnogi bi se složili, i ova je kazna preblaga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest