Grad s gotovo milijun kuna sufinancira ugradnju razdjelnika i kalorimetara – ugovori potpisani za još 22 zgrade

foto ilustracija

– Energetska obnova zgrada je potencijal gdje se možemo još više svi zajedno aktivirati jer ne samo da dovodi do trenutne uštede građanima i Gradu, već bitno mijenja našu svijest o važnosti i dalekosežnim pozitivnim rezultatima energetske učinkovitosti koji će utjecati i na kvalitetu života naše djece, kazao je gradonačelnik Damir Jelić na potpisivanju ugovora za sufinanciranje ugradnje razdjelnika i kalorimetara u stambenim zgradama.

Potpisano je sedam ugovora za ugradnju razdjelnika i petnaest za ugradnju kalorimetara. Ugradnju razdjelnika Grad sufinancira s 250 do  350 kuna po radijatoru, odnosno, maksimalno u visini od 50 posto ukupne vrijednosti priznatih troškova projekta. Za sve zgrade kojima je odobreno sufinanciranje ukupni su troškovi  654.998 kuna, u čemu Grad sudjeluje sa 255.450 kuna. Kalorimetre, pak, sufinancira s 1.595 do 2.175 kuna po stanu, odnosno, u visini od 50 posto ukupne vrijednosti priznatih troškova. Za zgrade kojima je odobreno sufinanciranje troškovi su 4,229.912 kuna, a Grad u njima sudjeluje sa 743.505 kuna.

Program sufinanciranja ugradnje razdjelnika i kalorimetara Grad provodi od 2012. i od tada je ugrađeno više od 11.000 razdjelnika, vrijednih 6,8 milijuna kuna, u 60-ak zgrada, te 629 kalorimetara, ukupne vrijednosti 5,3 milijuna kuna, u 23 stambene zgrade.

Osim u njima, program energetske učinkovitosti Grad je sufinancirao i na obiteljskim kućama, ali i velikim objektima u svom vlasništvu: Sokolski dom, ŠSD Mladost, Nogometni stadion Branko Čavlović Čavlek, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, Knjižnica za mlade, osnovne škole.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest