Nevrijeme s tučom protutnjalo gradom u 6,20 i u 7,30 sati – ostatak dana uz grmljavinu i pljuskove

Grmljavinsko nevrijeme s tučom i s jakom kišom protutnjalo je jutros karlovačkim područjem. Započelo je u 6,20 sati dok je tuča u kojoj je bilo i poprilično velikih komada leda trajala svega par minuta.

Karlovčani su ponovo u strahu za svoju imovinu, posebno za parkirane automobile na parkiralištima, dok treba tek vidjeti kakve je posljedice tuča ostavila na usjevima.

Tuča je poharala i okolicu Karlovca, te druge općine u Karlovačkoj županiji. Iz Barilovića nam je čitatelj poslao fotografiju ledenih oblutaka koji su zasipali njegovo imanje.

Slično nevrijeme stiglo je ponovo za pola sata. U 7,30 sati ponovo se smračilo nad Karlovcem te su pljusak i tuča po drugi put u jednom jutru zasipali Karlovac.

Po prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa zapada i sjeverozapada te sjevernog Jadrana proširit će se na veći dio zemlje. Mjestimice je moguća obilnija kiša, ponajprije u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, ali i jače grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno i jako jugo najprije na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, u Slavoniji i Baranji te na Jadranu od 25 do 31 °C.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest