Podvožnjak u Dugoj Resi do kraja iduće godine u novom ruhu, vrijednom 3,9 milijuna kuna

Podvožnjak u Dugoj Resi, između Stare ceste i Jelačićeve ulice, do kraja iduće godine bit će u cjelosti rekonstruiran, piše DugaResa.net.

Sporazum o zamjeni podvožnjaka Komljenovićeva u Dugoj Resi, na magistralnoj pruzi Zagreb- Rijeka, kako se službeno zove ovaj projekt, potpisali su danas dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić i član uprave HŽ Infrastruktura Ivan Vuković.

Po tom sporazumu, HŽ Infrastruktura uložit će 3,5 milijuna kuna, a Grad Duga Resa dodatnih 400.000, čime će podvožnjak biti u potpunosti rekonstruiran i proširen sa sadašnjih 5 metara raspona na čak 8. Imat će dva kolnička traka od po 2,75 metra i nogostup od 1,6 metara kako bi se njime mogli služiti i pješaci, dok će visina prema projektu biti tek neznatno povećana.

– HŽ infrastrukturi je bitno da na pravcima koji su nam jako važni, poput Riječkog pravca, imamo maksimalno razumijevanje lokalnih samouprava na projektima koje provodimo. Pred godinu dana obećali smo da ćemo riješiti i problem koji najviše muči Dugu Resu, a to je nadvožnjak u Komljenovićevoj. Radovi će započeti nakon što provedemo postupak javne nabave i odaberemo izvođača radova, a projekt bi trebao biti završen do kraja 2015 godine. Grad Duga Resa nam je pomogao izradom projekta i sufinanciranjem, a to me posebno veseli. Na nama je da u što kraćem roku završimo projekt, da nam se ne dogodi kao s izgradnjom stajališta u Karlovcu, da to traje šest-sedam godina, no naša ekipa je i taj problem uspjela riješiti za godinu dana, kazao je, među ostalim, Ivan Vuković te dodao kako je HŽ Infrastruktura u zadnjih godinu dana na području Karlovačke županije uložila oko 35 milijuna kuna.

Gradonačelnik Ivan Baršić i pročelnik Mladen Rakočević podsjetili su da je Grad izradu ovog projekta pokrenuo još krajem 2007. godine, a građevinska dozvola je dobivena 2011., nakon čega su započeti i pregovori s HŽ-om. Zajednički interes, pronađen prošle godine danas je rezultirao sklapanjem sporazuma o sufinanciranju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest