Počela tradicionalna pivarijada, 28. po redu – na Korani ništa novo, ali Karlovčani to vole FOTO GALERIJA

Nakon povorke, koja je gotovo sat i pol prolazila gradskim ulicama, na centralnoj pozornici uz vatromet otvoreni su 28. Karlovački dani piva. Još prije 19 sati, kad je s trga kretala povorka, stotine Karlovčana ispunilo je gradske ulice, od Korza, Domobranske i Rakovca, dok je na mostu preko Korane već bila velika gužva da se jedva prolazilo. Uz tradicionalnu zdravicu, pivarijadu su otvorili gradonačelnik Damir Jelić i predsjednica Uprave Karlovačke pivovare Branka Slaveska.

Izmijenjeni raspored pivarskih trgova i šatora svakako je donio promjenu, pa su posjetitelji nešto vremena izgubili dok ne pronađu sadržaj koji žele, ili da izaberu šank ili mjesto gdje nešto mogu pojesti. Posjetitelji su usmjeravani na glavnu šetnicu, dok je ŠRC ograđen. Neki su negodovali što ne mogu odmah prošetati po nasipu do šatora, no brzo su se prilagodili novoj koncepciji. Daleko je to od “tektonskih” promjena kakve su se najavljivale, no ipak treba pričekati hoće li Dani piva rasti ili ostati u ovim, uglavnom regionalnim okvirima.

Luna park je veselje za one najmlađe, dok je standardna ponuda – red glazbe, pića i roštilja, definitivna koncepcija i ovogodišnje manifestacije. Ništa novo, ali da se Karlovčani konačno pomire što su Dani piva i kakvi će, barem u neko sljedeće razdoblje, i ostati.

Polica Karlovačke svijetle 11 kuna, nepasterizirana 13

Na većini šankova Karlovačko svijetlo pivo je po cijeni koja je i bila najavljena, odnosno preporučena – 11 kuna, dok da bi se probalo Karlovačko nepasterizirano pivo ipak treba izdvojiti dvije kune više. Cijene ostalih vrsta piva, onih inozemnih iz palete Heinekena, naravno, i dalje diktira tržište, a ne sugestija gradske uprave.

Dok su se u etno šatoru gosti zabavljajali uz klape i tamburaše, a na urbanom uz zvuke rocka, pod velikim šatorom obavljen je prvi nastup  zvijezde večernjeg programa. Za zabavu je bila zadužena Maja Šuput.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest