Nastaje nova Razvojna strategija – župan se nada da je ne rade uzalud i da županije neće biti ukinute

– Nadam se da nećemo raditi Strategiju razvoja Karlovačke županije, a da županija 2015. neće postojati. Radimo je sa željom razvoja i zapošljavanja i nadam se da ćemo u njoj zacrtatati realno vrijeme i realne želje, kazao je župan Ivan Vučić na današnjoj sjednici Županijskog partnerskog vijeća.

Razvojna strategija Karlovačke županije, rađena 2011., važeća je do kraja godine, a nova će obuhvatiti razdoblje do 2020. “Stara” bi, po Vučićevim riječima, trebala biti vodilja pri izradi buduće Strategije, ali njena realizacija puno bolja.

– Bila je to više lista želja; planirano je bilo projekata za 1,1 milijardu kuna, a realizirano za 63,8 milijuna kuna. Ipak, da taj novac nije došao iz različitih izvora, ne znam kako bi ih Županija izdvojila iz svog proračuna, kazao je Vučić.

Rok za izradu nove Strategije nije određen, no do kraja godine bi trebao biti izrađen njezin nacrt. U Partnerskom vijeću se nadaju da će u tome sudjelovati i što veći broj građana, a ne samo predstavnika jedinica lokalne samouprave, udruga, poduzetnika i institucija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest