Stotinu vojnika upućeno u Karlovac radi obrane od poplava – ministar ih poslao na zahtjev DUZS-a

Čak stotinu vojnika stiglo je danas u Karlovačku županiju kako bi pomoglo u obrani od poplava koje prijete sve jačim intenzitetom.

Odluku o njihovu slanju, na zahtjev DUZS-a, donio je ministar i na terenu će ostati do daljnjeg. Osim u našoj županiji, u borbi s poplavama pomagat će i stanovnicima susjedne, Sisačko-moslavačke.

– Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), ministar obrane Ante Kotromanović donio je danas odluku o upućivanju 350 pripadnika Oružanih snaga RH radi pružanja pomoći u provedbi hitnih intervencijskih mjera obrana od poplave na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.  Tijekom današnjeg dana na područje Karlovačke županije upućeno je 100 pripadnika Oružanih snaga u sklopu Namjenski organiziranih snaga, dok će preostalih 250 pripadnika OS RH na područje Sisačko-moslavačke županije biti upućeno u subotu, priopćio je MORH, dodavši da će daljnji angažman  pripadnika OS RH na terenu ovisiti o procjeni DZUS-a.

Karlovačke rijeke i dalje rastu, pa je tako vodostaj Korane u Karlovcu u 15 sati dosegnuo 723, a Kupe 740 centimetara i penju se prema razini za uvođenje izvanrednih mjera obrane od poplava. Na snazi su stupanj niže, redovne mjere obrane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest