Ekskluzivne fotografije HGSS-a s evakuacije na poplavljenom području – Kupa i Korana i dalje rastu (FOTO GALERIJA)

Karlovački GSS-ovci cijelog dana na terenu evakuiraju ljude i životnje s ugroženih područja. Kako nam javljaju, na terenu je ukupno 24 spašavatelja iz HGSS Stanice Karlovac i HGSS Stanice Ogulin.

– Tijekom dana vršena je evakuacija stanovništva i materijalnih dobara te spašavanje unesrećenih na području Karlovca, Husja, Mekušja, Kamenskog, Perjasice, Koranskog sela, kažu nam u karlovačkoj stanici HGSS-a.

Trenutno se vrši zamjena umornih spašavatelja na terenu, a u pripravnost su stavljene Stanice Zagreb, Rijeka, Gospić i Čakovec. Tijekom noći ekipe HGSS dežurati će na cijelom ugroženom području te intervenirati po potrebi. Tijekom dana evakuirano je nekoliko desetaka osoba, a s dolaskom noći stiže i sve više poziva za evakuaciju osoba koje tijekom dana nisu htjele napustiti svoje domove te se rad nastavlja u otežanim noćnim uvjetima.

Vodostaj rijeka u 21 sat

Korana i Kupa i dalje rastu, pa je vodostaj Korane u Karlovcu u 21 sat dosegnuo čak 845 centimetara, a Kupe nešto niži, 838. U samo sat vremena Korana je tako porasla četiri, a Kupa centimetar. Koliki će maksimalni vodostaj noćas doseći, ne može se s preciznošću predvidjeti.

Snimili: Darko Domitrović, Domagoj Eklić, Neven Bočić, Branimir Vučković, Vedran Salopek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest