Vodoopskrba u Karlovcu funkcionira, kanalizacija se urušava – nakon Struge, rupe u Nazorovoj i Krležinoj

Usprkos nezapamćenim poplavama, vodoopskrba u Karlovcu funkcionira uobičajeno, no problemi s kanalizacijom stižu jedan za drugim. Nakon jujčerašnjeg kratera u Strugi, gdje se urušio kolektor, danas kanalizacijski sustavi nisu izdržali u još dvjema ulicama.

– Zbog velike količine oborina i poplave na području grada Karlovca, došlo je do urušavanja dijela kanalizacijske mreže na sljedećim lokacijama: pored urušavanja kolektora u ulici Struga, došlo je do urušavanja kanalizacije u Nazorovoj ulici, prema pothodniku – izvršeno je snimanje te će se pristupiti sanaciji. Treći slučaj dogodio se u ulici Miroslava Krleže gdje je došlo do urušavanja dijela oborinske odvodnje – na toj lokaciji izvršit ćemo prespajanje sustava oborinske odvodnje, izvijestili su iz Vodovoda i kanalizaciji.

Za razliku od odvodnje, opskrba vodom, srećom, ne bilježi ni takve ni ikakve probleme. Vodoopskrba je redovita, a voda kvalitetna.

– Uslijed velikih poplava u gradu Karlovcu, pojačan je nadzor nad radom karlovačkih vodocrpilišta kao i uzorkovanje vode za piće te kontrola njene zdravstvene ispravnosti. Vodoopskrba grada nije bila ugrožena niti u jednom trenutku. Sve analize prethodnih dana kao i današnja, pokazuju da je voda zdravstveno ispravna te je građani mogu i dalje nesmetano koristiti, poručili su iz ViK-a.

KAportal.hr

P

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest