Duga Resa se donekle “izvukla” od poplave – elementarnu nepogodu traži Općina Barilović

Barilović poplava nije zaobišla

Velike količine kiše i nabujala rijeka Mrežnica na dugoreškom području napravile su poprilične štete i poplavile mnoga područja, objekte i ceste. Na jutrošnjem sastanku u gradskoj upravi zaključeno je da će se formirati komisija koja će danas obići sve poplavljene objekte, ali, za razliku od Karlovca, u Dugoj Resi štete nisu tako visoke i najvjerojatnije neće biti proglašena elementarna nepogoda.

– Imamo nekoliko kuća, osam za sada, kod kojih se konstanto događaju štete. U većini slučajeva riječ je izlijevanju kanalizacije, a ne o plavljenju zbog oborinskih voda i te probleme ne želimo gurati pod tepih, već će komisija sve obići i naći ćemo neko rješenje kako bismo ovakve događaje ubuduće spriječili , ako bude trebalo te objekte ćemo spajati na direktno kanalizacijski vod. Riješili smo zgradu u ulici Kralja Tomislava, Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić pa ćemo riješiti i ove objekte. Sutra iza podneva imat ćemo i detaljnije podatke o procjeni ukupnih šteta na našem području, kaže dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić.

Na dugoreškom području Mrežnica se najviše izlila u Gornjem Mrzlom Polju, Varošu, Svetom Petru, a poplavljen je ponovno i auto kamp Slapić u Belavićima.

O Karlovačke županije proglašenje elementarne nepogode zatražit će i Općina Barilović.

– Na našem području štete su doista velike, ali tek krajem tjedna kad se sve popiše znat ćemo točne podatke. Poplavljeni su brojni gospodarski objekti, ali i obiteljske kuće. U Bariloviću poplava je poharala tri obiteljske kuće i desetak gospodarskih objekata, a u Belajskim Poljicima situacija je puno gora, voda je ušla u brojne obiteljske domove, poplavljena je trgovina građevinskim materijalnom, vatrogasni dom i brojni drugi objekti. I u ovom trenutku nemoguće je reći koliko će one iznositi, ali je sigurno da će biti vrlo visoke – kaže načelnik Peraković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest