Jean Marc Tachet, pod čijim se budnim okom sastavlja menu prvog autentičnog francuskog restorana u Hrvatskoj – Les Ponts u Zagrebu, posjetio je Karlovac i karlovački hotel Korana Srakovčić čiji se restoran prijavio za usavršavanje i pripremanje francuskih gastronomskih specijaliteta.
Tachet je jedan je od najmlađih francuskih chefova koji su stekli prestižnu titulu Meilleur Ouvrier de France, a visoku je gastronomiju učio kod Paula Bocusea, jednog od najvećih živih svjetskih kuhara, izumitelja Nouvelle Cuisine. Svega je stotinjak vrhunskih chefova uspješno završilo školu francuskog kulinarstva i steklo titulu “Maitre Cusinier de France” te kao ambasadori francuske kuhinje imaju zadaću očuvanja i promoviranja francuskog kulinarskog umijeća.
Jean Marc Tachet je pregledao kartu jela restorana Srakovčić te kapacitete kuhinje te uskoro možemo očekivati predstavljanje francuske kuhinje od tog vrsnog majstora.
KAportal.hr