Francuska kuhinja u Karlovcu – francuski chef Jean Marc Tachet uskoro je predstavlja u hotelu Srakovčić

Jean Marc Tachet u restoranu Srakovčić

Jean Marc Tachet, pod čijim se budnim okom sastavlja menu prvog autentičnog francuskog restorana u Hrvatskoj – Les Ponts u Zagrebu, posjetio je Karlovac i karlovački hotel Korana Srakovčić čiji se restoran prijavio za usavršavanje i pripremanje francuskih gastronomskih specijaliteta.

Tachet je jedan je od najmlađih francuskih chefova koji su stekli prestižnu titulu Meilleur Ouvrier  de France, a visoku je gastronomiju učio kod Paula Bocusea, jednog od najvećih živih svjetskih kuhara, izumitelja Nouvelle Cuisine. Svega je stotinjak vrhunskih chefova uspješno završilo školu francuskog kulinarstva i steklo titulu “Maitre Cusinier de France” te kao ambasadori francuske kuhinje imaju zadaću očuvanja i promoviranja francuskog kulinarskog umijeća.

Jean Marc Tachet je pregledao kartu jela restorana Srakovčić te kapacitete kuhinje te uskoro možemo očekivati predstavljanje francuske kuhinje od tog vrsnog majstora.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest