Spis zapeo u ladici: Šaman Luka Hodak čeka da mu treći put započne suđenje za trovanje bunikom

Luka Hodak

Iako je od novogodišnje proslave tijekom koje je preminuo Ratko Barić u poznatoj i već pomalo zaboravljenoj aferi “bunika” prošlo pet godina, suđenje bivšem HDZ-ovom načelniku Saborskog, samozvanom šamanu Luki Hodaku na Općinskom sudu u Karlovcu tek treba početi, i to treći puta, doznaje Jutarnji list. Odnosno, rasprava još nije ni zakazana, iako je čak dvije godine prošlo otkako je naprasno prekinuto drugo suđenje.

Tijekom prvog sudskog postupka, podsjeća Jutarnji, Hodak je bio proglašen krivim jer je pripremao i držao kompot od bunike koji je tijekom novogodišnje proslave 2009. godine u njegovom vigvamu u Saborskom bio smrtonosan za njegovog prvog susjeda Ratka Barića lakomisleno smatrajući, kako je tada objasnila ogulinska sutkinja Mima Mrvoš, da neće biti štetnih posljedica.

U istrazi je utvrđeno, a na sudu u Ogulinu potvrđeno, da je šaman svojim prijateljima Ivici Hodaku, Marku Tomšiću, Damiru Štanclu i Ratku Bariću koji su s njim plesali plesove sunca i mjeseca dao po dvije žlice kompota. Za Barića su one bile smrtonosne, a ostala trojka doživjela je akutne halucinacije i zajedno sa svojim duhovnim vođom završila na psihijatriji ogulinske bolnice. Presuda s Općinskog suda u Ogulinu je “pala” jer su prihvaćene žalbe obje strane u postupku, te zbog nepotpuno utvđenog činjeničnog stanja i spis je delegiran u Karlovac.

Započelo se s drugim postupkom u jesen 2012. godine, međutim šamanov odvjetnik, inače i daljnji mu rođak Zvonimir Hodak, zatražio je izuzeće sutkinje Sande Janković s obzirom da je njezin suprug Dario bio USKOK-ov financijski vještak na drugom suđenju Hodaku. Zahtjevu je udovoljeno, odnosno, sutkinja Janković u međuvremenu je ionako počela raditi na Županijskom sudu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest