Ozaljski SDP prozvao vlast: Bave se kadroviranjem, nemaju niti jedan projekt, a gradonačelnica putuje u Ameriku s KUD-om

– Milijun kuna viška u gradskom proračunu je dobro, ali zabrinjava što u godinu i pol ova gradska vlast nije napravila, prijavila ni realizirala niti jedan novi projekt, a od naših je nastavila samo pročistač iako ima i drugih pripremljenih, od grijanja na bio masu, uređenja Kolodvorske, okoliša Starog grada, proširenja Dječjeg vrtića, kazala je na današnjoj pressici ozaljskog SDP-a Biserka Vranić.

Napomenula je da je građanima bitno u kakvom okruženju žive, da imaju asfalt, odvodnju, rasvjetu… ali, na tome u Ozlju ne rade.

– Ova vlast jedno govori, drugo radi, vjerojatno treće misli. Sve ukazuje na to da vrlo teško unutar koalicije koordiniraju planove, ali to nije naš problem. Ne želimo rušiti vlast, nego da nešto iza sebe ostave. Napredak, da živimo u skladu s vremenom u kojem smo. Ako oni ovim tempom nastave, Ozalj će zaostajati i u infrastrukturnim projektima i kvaliteti života, ocijenila je Vranić.

Predsjednik HNS-a Ivica Benković napomenuo je da je iz gradskog proračuna potrebno više novca izdvojiti za infrastrukturu, posebice nakon stvaranja brojnih klizišta, ali i za rad mjesnih odbora, što će, iako je do sad to činio uzalud, ponovo predložiti kod usvajanja proračuna.

– Bivša gradonačelnica u 12 godina nije našla vremena da ode u Ameriku, a sadašnja je to već učinila, što nas je koštalo sedamdeset tisuća kuna, primjetio je Benković.

Irena Šimunić, predsjednica SDP-a, dodala je da se radilo o trotjednoj turneji KUD-a Ključ iz Trga, za što je iz gradskog proračuna, unatoč protivljenju oporbenih vijećnika SDP-a i HNS-a, izdvojen novac. I dalje smatraju da to nije trebalo učiniti jer su i drugi KUD-ovi, jednako uspješni kao i ovaj, tražili gradski novac, ali im nije dat.

– Vladajuća garnitura isključivo se bavi kadroviranjem, pa imamo v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja, Dječjeg vrtića, Turističke zajednice, Osnovne škole, kao i nepotrebnim mijenjanjem Pravilnika  za upis u vrtić, čime su samo bez mjesta ostala djeca koja nisu iz Ozlja, te promjenama radi promjena. Kada će više početi raditi posao za koji ih plaćaju građani Ozlja, upitala je Šimunić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest