Deseta u zemlji, a prva u Karlovcu – otvorena plivačka škola za djecu s teškoćama u razvoju

Prvu plivačku školu za djecu s teškoćama u razvoju dobio je i Karlovac! Deseta u zemlji, otvorena je u sklopu projekta “Treneri velikog srca”, kojeg su pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s poznatom paraolimpijkom Anom Sršen. Projekt je, kao dobra praksa društveno odgovornog poslovanja Allianza, u ponedjeljak dobio i nagradu za doprinos zajednici od Hrvatske udruge poslodavaca.

Program plivačkih škola, poručuju iz Allianza, bazira se na poznatom Halliwick konceptu, a u njemu vrlo važnu ulogu imaju posebno certificirani treneri, koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi tima međusobno podupiru. Među 12 cerfificiranih trenera je i Ana Pleše koja vodi plivačku školu u Karlovcu, otvorenu u Trend wellness i fitness centru, u Mačekovoj ulici. – Drago mi je što je i Grad Karlovac prepoznao vrijednost ovog projekta. Djeca ovakav način rada odlično prihvaćaju i s velikim veseljem dolaze na treninge. I reakcije roditelja su iznimno pozitivne jer i sami svjedoče pozitivnom utjecaju sportskih aktivnosti na njihovu djecu i u fizičkom i u psihičkom smislu,  izjavila je Pleše.

Projekt je pokrenut u listopadu prošle godine s namjerom da se i djeci s teškoćama u razvoju omogući bavljenje sportom. U sklopu projekta se educiraju treneri i sportski pedagozi za rad s djecom koja imaju teškoće u razvoju te se u suradnji s lokalnim zajednicama i udrugama pokreću za njih posebno osmišljene sportske aktivnosti. Do sada je u sklopu projekta otvoreno devet škola plivanja, te dvije škole atletike.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest