Sirari usavršavaju svoje umijeće, a potrošači kulturu konzumacije sira zahvaljujući Napretku Veleučilišta

– Za proizvođače sira po tri će radionice biti u Karlovcu i Novom
Mestu, dok će za potrošače biti četiri u Novom Mestu i četiri u
našoj županiji: u Karlovcu, Ogulinu, Slunju i Ozlju. Prva od njih
je 7. listopada, u 18 sati, na Veleučilištu i svi su dobrodošli,
kazao je Matijević,  dodavši da će na svakoj radionici
lokalni proizvođači predstaviti svoje sireve, a posjetitelji ih,
naravno, moći kušati.

Osim predavanja, do završetka projekta, u ožujku iduće godine,
predstoji i izobrazba senzorskih analitičara, onih koji će
ocjenjivati sireve, izrada priručnika Sirarstvo u teoriji i
praksi, povezivanje sa znanstvenim institucijama u EU,  te
sudjelovanje na znanstveno-stručnim domaćim i međunarodnim
konferencijama. Na njima će biti prezentirani i rezultati
istraživanja iz ovog projekta u kojem sudjeluje i 20-ak
proizvođača sira iz Karlovačke županije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest