KAbina: Fantastični Rolin Humesi na prepunoj Sceni za sjajan početak glazbene 2015. godine

KAbina: Fantastični Rolin Humesi na prepunoj Sceni za sjajan
početak glazbene 2015. godine

Sjajan glazbeni poklon podarila je KAbina Karlovčanima i Karlovčankama (i ne samo njima, neki su na odličnu svirku potegnuli čak iz Siska) na početku 2015. godine. Rijetko kada je Mala scena Hrvatskog doma od svog obnavljanja bila tako ispunjena kao za vrijeme prve ovogodišnje KAbine. Razlog su, dakako, izvrsni Rolin Humes, bend koji najčešće vode kao riječki, iako iz Rijeke zapravo nije nitko, već su se tamo “pronašli” na fakultetu.

Zaista odlična i energična svirka bila je ujedno ovom odličnom bendu i glavna proba za nastup u Memphisu, gdje će predstavljati Hrvatsku na International Blues Challengeu, što dovoljno govori o kvaliteti, ali zapravo ne i o glazbenom stilu. Blues, funk, rock, jazzy dionice…sve to izvrsno je uklopljeno u vanžanrovsku glazbu ovog benda kojeg zaista nemojte propustiti ukaže li vam se prigoda da ih poslušate, a niste sinoć bili na KAbini.

Publici se predstavila i Karlovčanka Tea Čondrić, autorica grafičkog identiteta KAbine za mjesec siječanj, iako je naglasila da se ne smatra grafičkom dizajnericom, već joj je to tek hobi. Pričalo se i o njenoj glazbenoj punk karijeri te projektu “Hrana, a ne oružje” čiji je jedan od začetnika.

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je dobila kratku priču Dubravka Zlateca iz Zagreba “Bijeg”.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina publici priprema novo ugodno iznenađenje. Nakon duljeg vremena na stejdžu je ponovno jedan od najzanimljivijih karlovačkih bendova – Humanofon. KAbina ima i likovnog gosta, a to je Robert Katavić, a kada je u pitanju kratka priča publika će na dar dobiti “Kao nacrtan”, Siščanke Natalije Miletić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest