Kupa u 13 sati na 759 centimetara, Korana na 743 – na snazi izvanredne mjere, Dobra u Ogulinu za 14 sati narasla 17 metara

Dobra danas u 7 sati

U 13 sati Kupa je narasla na 759 centimetara i dalje raste, tako da su proglašene izvanredne mjere, dok je Korana na 743 centimetara, te je u “izvanrednim mjerama” još od podneva. Tendencija rasta je 13 – 14 centimetara na sat.

Osim Kupe i Korane, bujaju Mrežnica u Dugoj Resi, Radonja na području Vojnića, dok su još od jučer veliki problemi na području Ogulina gdje je zatvorena cesta u Oštarijama. Tamo se, naime, izlila Zagorska Mrežnica.

Do 11 sati ujutro rasla je i Dobra u Ogulinu koja je od jučer u 17, do danas u 7 narasla 17 metara i posve prelila kanjon – Đulin ponor u centru grada.

Dobra se izlila kod Novigrada, Mrežnica u Zvečaju, brojne su prometnice pod vodom, dok tek dolaze problemi za stanovnike brojnih naselja nizvodno od Karlovca. Svi strahuju da se ne ponovi poplava od sredine rujna, dok je najavljen prestanak oborina koji bi spasio brojne stanovnike Županije.

HAK javlja o zatvorenim cestama

-DC6 Vojnić-Karlovac u Okiću – DC23 u mjestu Šeketino Brdo (kod Duge Rese), – DC36 Koritinja-Šišljavić- Donja Kupčina te Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i kod Jamnice (obilazak Selsko Brdo- Jamnica) – DC42 u mjestu Oštarije-Ogulin i Oštarije- Zagorje Ogulinsko – ŽC3142 Novigrad- Jarče Polje – ŽC3183 Zvečaj- Bukovje kod pontonskog mosta – ŽC3185 Belajske Poljice- Logorište

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest