Naselja nizvodno od Karlovca potpuno odsječena – ogorčeni su jer ih nitko ne spominje, kao da je poplava za njih “normalna”

Dok je trajala borba za Gornje Mekušje i poplavljena naselja jugoistočno od Karlovca, stanovnici naselja nizvodno od grada sa strepnjom su gledali kako Kupa raste, te kako njihova imovina ponovo dolazi pod znak pitanja.

Vodostaj od 6 ujutro opada, no naselja od Selca, Gradca, Vodostaja, Husja, Donjeg Mekušja i Kobilića i dalje su otok odsječen od svih.

Redovno stanje!?

– Nas izgleda više nitko niti ne spominje kao da je to redovno stanje kod nas. Pa već treći put ove godine smo pod vodom, isto je bilo i prošle godine, više ne znamo što se to događa, ispričao nam je mještanin Zdravko Bublić, inače vatrogasac. Kako je kazao, sinoć su svi prionuli i napravili nasip u Vodostaju. Međutim, štitio ih je do ponoći, a onda je voda prešla i ponovo potopila cestu i dvorišta većine kuća.

Ogorčeni mještani

– Osim tri, četiri kuće koje su na takvom položaju da su pod vodom i za manjeg vodostaja, ostale su pošteđene, ali ne i dvorišta i podrumi. Voda se sporo povlači, kad je Kupa u šest ujutro počela opadati, kod nas je još par sati rasla, ispričao nam je Bublić.

Zbog poplave čak nisu niti mogli sahraniti preminulog hrvatskog branitelja, dok ogorčeni mještani više niti sami ne znaju na koji način doprijeti do mjerodavnih osim ovako, putem medija, ili društvenih grupa na internetu.

Kao da ne postoje na karti

Vlatka Mataković iz Gradca kazala je kako je dio njezinog naselja posve poplavljen, te da ih do sada apsolutno nitko nije niti obišao.

– Dok se na jednoj strani grada brani jedan dio, voda zalijeva drugi dio grada koji kao da ne postoji na karti Karlovca. Nitko nas niti ne spominje, dodala je ova građanka te nam poslala fotografiju Ulice Sv. Florijana – posve potopljene.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest