Mrzljak ponovo “razbio” službenog Golfa – tvrdi da nije kriv, no odriče se automobila kako bi imao “jednu brigu manje”

Direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak opet nije imao sreće, pa je još jednom “razbio” službeni Golf ove gradske tvrtke.

Kako nam je potvrđeno iz Vodovoda, nesreća se dogodila 30. rujna oko 15,30 sati kod Kaštela, a kad se Mrzljak kući vraćao, navode u Vodovodu, “s višesatnog sastanka u Gradu”.

Izbjegavao lančani sudar?

– Automobil ispred njega je naglo zakočio te ga je direktor udario službenim autom. Na službenom Golfu oštećen je branik i registarska pločica. Troškovi štete pokrit će se iz osiguranja (u privitku Vam šaljemo dopis kojim utvrđuju postojanje njihove obveze za naknadu štete), dok ističemo kako direktor nije učinio ništa čime bi izazvao sudar, već je jakim kočenjem pokušao izbjeći lančani sudar, navodi Maja Božić, glasnogovornica Vodovoda na naš upit o novom sudaru direktora Mrzljaka u službenom automobilu.

Podsjetimo, Mrzljak je u istom je automobilu, Golfu 6 u vlasništvu gradske tvrtke, još 2011. godine skrivio prometnu nesreću. Tada je, pisao je KAportal, na križanju Trga bana Jelačića i ulice Josipa Kraša oduzeo prednost Fiatu Pandi karlovačke pizzerie Mona Lisa. Bio je razbijen prednji lijevi dio vozila, dok je šteta procijenjena na oko 12 tisuća kuna.

Štetu je pokrila osiguravajuća tvrtka, dok je Mrzljak obećao podmiriti štetu, ukoliko je nastala, tvrtki koju vodi.

Sudski postupak i dalje u tijeku

– Što se tiče prometne nesreće iz 2011. godine koja se desila u Kraševoj ulici, u tijeku je sudski postupak. Naime, direktor Mrzljak je podigao tužbu protiv vozača koji se zabio u njega. Kada postupak završi, to jest kada bude donesena presuda, riješit će se i pitanje podmirenja štete, odgovorili su nam u Vodovodu na upit kako je završio sudski epilog zadnjeg sudara direktora Mrzljak u službenom vozilu.

Bez obzira kako će se prvi slučaj odvijati na sudu, Mrzljak se ipak odlučio na korak dalje, i to da se odrekne prava na korištenje službenog vozila.

Odrekao se službenog automobila

– Direktor se odlučio odreći prava na korištenje službenog auta 24 sata, te će time doprinijeti uštedama tvrtke. Nastavit će se koristiti privatnim autom za potrebe posla van radnog vremena, kako se uostalom koristio i dok je više od desetljeća bio pročelnik u Gradskoj upravi Grada Karlovca, dodaju u Vodovodu.

Božić nam kaže kako će na taj način direktor imati jednu brigu manje, odnosno moći će se fokusirati na ključne projekte u tvrtki, pogotovo novi Program Karlovac 2, vrijedan preko 130 milijuna kuna, koji će biti sufinanciran sredstvima EU. Za njega su, dodaje glasnogovornica, Vodovod iz Kohezijskog fonda EU putem Ministarstva poljoprivrede, za projektiranje i aplikaciju već dobio sredstva u iznosu od 6,2 milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest