Potencijalni predsjednički kandidat u Gradskoj knjižnici: Voditelj Škole svjesnosti Ivan Bavčević o preuzimanju vlasti nad životom

Ivan Bavčević u Ilirskoj dvorani

– Kada prihvatimo da je sve u redu, baš onakvo kakvo treba biti, tada svijetu i svemiru šaljemo poruku da nismo bespomoćne žrtve okolnosti već kreatori vlastite sudbine. Dio smo nećeg većeg što postoji kao dio nas, a mi postojimo kao dio toga. Okolnostima treba dati priliku da se poslože za naše najviše dobro. To je kamen temeljac za zadovoljan život, što ne znači da treba sjediti kod kuće i očekivati da će se sve napraviti samo od sebe. Ovo su, naime, riječi i savjeti Ivana Bavčevića, voditelja škole Svjesnosti koji je jučer održao predavanje u karlovačkog gradskoj knjižnici.

Naziv predavanja Ivana Bavčevića, a koji čak i skuplja potpise da postane kandidat na predsjedničkim izborima, je “Svojim odlukama kreiramo budućnost: Kako vratiti svoju osobnu moć i snagu te preuzeti vlast nad životom”.

Ove bi vještine sigurno pomogle našim političarima, dok su, o čemu se radi odlučili provjeriti i brojni Karlovčani u Ilirskoj dvorani knjižnice.

– Da se sve događa za najviše dobro svakog ponaosob, znači prihvaćanje da ste uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme. To nužno ne znači da je sve uvijek lako, da se životno ostvarenje postiže bez napora. Čak i kada je teško, prihvatite da postoji dobar razlog za to. Odlučiti prepoznati da se poteškoće pojavljuju s razlogom također je proces prihavćanja, to je odluka da sebi olakšate, priča Bavčević, te poručuje da treba donijeti odluku da želite promijeniti svoj život!

– Odluke koje donosimo stvaraju nacrt našeg života. Razmislite, mi smo arhitekti i dizajneri vlastite budućnosti, jer svojim odlukama stvaramo nacrt života. Određujemo putanju, brzinu kretanja i odredište. Sve što nam se sada događa rezultat je prijašnjih odluka i odabira. Možda i nemamo beskrajno slobodnu volju, ali imamo slobodu izbora između nebrojeno puno mogućnosti. Život nema unaprijed određenu svrhu. Svrha života je dati životu svrhu. Koju svrhu ti daješ svom životu? Aktivno promatrajte svoje odluke, neka Vam to uđe u naviku. Promatrajte koje potrebe zadovoljavate svojim odlukama. Vjerujem da će svjesno donošenje odluka dovesti do tolike promjene da više nećete moći živjeti na način koji vas ne zadovoljava”, poručio je Bavčević.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest