HNS-ovci o energetskoj učinkovitosti – kažu, to je njihov projekt, o njemu treba osvijestiti građane

– Energetska učinkovitost je HNS-ov projekt, kojeg propagiramo već duže vrijeme i ovakvi projekti nužnost su u smanjenju potrošnje toplinske energije i smanjenju emisije ugljičnog-dioksida, rekao je jučer u Karlovcu Boris Blažeković, HNS-ov saborski zastupnik i voditelj Političke akademije HNS-a na tribini i tiskovnoj konferenciji u stranačkim prostorijama.

Danas se u Hrvatskoj u zgradama troši više od 40 ukupne energije i taj postototak u posljednjim godinama kontinuirano raste. Kaže da država potiče i donira sredstva, a kredit koji se dobije vraća se kroz samu cijenu energenata. Na taj su način pripremljene obnove triju zgrada u Karlovcu.

– U Karlovcu ovaj kvalitetan projekt posebno može biti zanimljiv građanima zbog cjelokupne situacije oko gradske toplane i visokih cijena grijanja. Trebamo osvijestiti građane i kvalitetnije prezentirati ovakve projekte koji mogu pridonijeti uštedama u kućnom budžetu, dodao je Predsjednik ŽO HNS-a Karlovac Dean Žabčić.

Što se tiče položaja HNS-a u Hrvatskoj, Blažeković je istaknuo da nisu zadovoljni anketama u kojima su dobili mali postotak, ali da su vrlo zadovoljni svojim radom.

– HNS ima 43 tisuće članova, koji vrijedno rade i pokušavaju promovirati naše politike. Mi smo narodna, ali liberalna stranka. Pokušavamo naše liberalne politike približiti građanima, zaključio je Blažeković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest