Vrtić na Švarči, investicija vrijedna 18 milijuna kuna, 1. rujna 2015. bit će spreman za prihvat mališana

– Novi vrtić na Švarči sigurno će biti otvoren 1. rujna, najavio je za današnjeg obilaska gradonačelnik Damir Jelić, dodavši da je riječ o investiciji od 18 milijuna kuna: vrijednost vrtića je 15, a pristupne prometnice 3 milijuna kuna.

Mjesta za 150 djece

Građevinski radovi, započeti u lipnju, po ugovoru, trebaju biti dovršeni u siječnju iduće godine, bit će to zgrada energetskog razreda A, u kojoj će mjesta biti za 150 djece, u 5 vrtićkih i 3 jasličke skupine.  U vrtiću će biti i dječja knjižnica, polivalentna dvorana, kuhinja za pripremu 500 obroka dnevno, praonica i glačaonica rublja, dok će u njegovu krugu biti napravljeno dječje igralište, a hortikultura uređena s različitim zonama – za odmor, igru na travnatim površinama, sanjkanje, druženje, za biljke koje će saditi djeca…

U vrtiću će biti mjesta za mališane sa Švarče, ali i drugih dijelova grada, ponajprije mališana s Gaze dok njihov vrtić bude uređivan, no lista čekanja njegovim otvaranjem neće u potpunosti nestati.

Trostruki kompromis?

– Nemoguće je istovremeno riješiti listu čekanja, proširiti kapacitete i ostaviti iste cijene smještaja, pa pokušavamo napraviti trostruki kompromis i na svakom području napraviti ponešto. I ovaj novi vrtić na Švarči karika je ulancu ulaganja nakon 30 godina: vrtić na Turnju je bio prvi, ovo je drugi, iduće godine kreće renoviranje vrtića na Gazi, neki četvrti će biti u budućnosti. Valja odrediti i rješenje za vrtiće u Grabriku i Rakovcu, onda bismo taj dugogodišnji zaostatak nadoknadili, rekao je Jelić.

KAportal.hr

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest