Jak kao Jakov i Vodomar pobjednici donacijskog natječaja HT-a – za projekte dobivaju po 75 tisuća kuna

Udruga i klub iz Karlovačke županije, karlovačka Jak kao Jakov i dugoreški Vodomar,  pobjednici su donacijskog natječaja Hrvatskog Telekoma: stiže im po 75.000 kuna. Upravo su njihovi projekti izabrani između 456 pristiglih na 9. donacijski natječaj HT-a Zajedno smo jači!

Jak kao Jakov iz Karlovca pobjednica je u kategoriji Edukacija i digitalizacija, a Klub podvodnih aktivnosti Vodomar iz Duge Rese u kategoriji Okoliš i napredak.

– Udruga Jak kao Jakov dobivenu donaciju planira iskoristiti za izradu pet slikovnica zajedničkog naziva “Budi jak kao Jakov”. Slikovnice su edukativne, motivirajuće i vesele, namijenjene malim onkološkim bolesnicima, ali i njihovim roditeljima te ostaloj djeci. Klub Vodomar svoju će donaciju upotrijebiti za nabavu limenog čamca i motora za detekciju i pretraživanje rijeke Mrežnice s ciljem vađenja otpada i označavanja minsko-eksplozivnih sredstava, kažu u Odjelu za korporativne komunikacije HT-a.

HT je dodijelio devet donacija za društveno vrijedne projekte koji su izabrani u tri kruga glasanja u sklopu natječaja Zajedno smo jači. Ukupni donacijski fond natječaja iznosi 495.000 kuna, a u svakoj od tri kategorije dodijeljeno je po 75.000, 55.000 i 35.000 kuna za prva tri projekta.

– U proteklih devet godina ukupno smo samo kroz ovaj natječaj donirali više od 7,5 milijuna kuna za gotovo 230 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske. Želimo biti aktivni u svim dijelovima društva, stoga ćemo i dalje nastaviti podržavati projekte koji daju doprinos napretku i izvrsnosti, rekao je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Stručno povjerenstvo HT-a u prvom je krugu odabralo 36 projekata, a potom su zaposlenici HT grupe glasali za najboljih 18. U završnom krugu glasanja svi korisnici Interneta su putem službene stranice natječaja www.zajednosmojaci.hr do 9. studenog 2014. mogli svojim glasovima podržati najbolje projekte.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest