Croatia Open u taekwondou: Beršinić i Grubnić srebrne, Kunović i Đarmati brončane

U Areni Zagreb održan je do sada najveći međunarodni taekwondo turnir Croatia Open gdje je nastupilo 1250 natjecatelja iz 46 zemalja.

Članice Taekwondo kluba Banija Pandas osvojile su dvije bronce. Seniorka Mateja Kunović (-49 kg) nastupila je u višoj težinskoj kategoriji od svoje uobičajene te nakon dvije pobjede u polufinalu izgubila od još jedne Hrvatice, Kristine Tomić iz Osvita. Juniorka Ana Đarmati (-63 kg) je nakon tri pobjede predala polufinalnu borbu zbog ozljede, no i to je bilo dovoljno za broncu. Tena Kunović i Nancy Magdić nisu uspjele doći do borbe za odličja.

Ovo je posljednji kriterijski turnir u ovoj godini iako je ova godina izuzetno odlična bila za naš klub. Drugi dio natjecateljske sezone nije dobro i po planu završio. Puno povreda i lošijih rezultata od planiranih, odnosno juniorsko prvenstvo Hrvatske i Croatia open nisu odrađeni kako bi trebao biti – kaže trener Neven Trbojević.

Na turniru Croatia Open nastupile su i članice TKD Karlovac s pet natjecatelja koji su u dva finala osvojili dvije srebrne medalje. Juniorke Tadea Beršinić (-59 kg) i Magdalena Grubić (-63 kg) osvojile su srebrne medalje. Tadea je nakon tri pobjede ušla i finale od nje je bila bolja predstavnica Češke. Magdalena je u finale poražena od prvakinje Hrvatske. Junior Igor Kozina, junior (-73  kg) plasirao od 5.-8. mjesta, kao i kadet Borna Zlatarić (-65 kg). Junior Ivan Horvat (-63 kg) nakon pobjede u 1. kolu nije ponovio isti uspjeh u drugom te je poražen od predstavnika Crne Gore.

Petar Lukežić položio za trenera s licencom ETU U zagrebačkom Hotelu Panorama održan je ETU Coach seminar kojemu je pristupio i trener TKD Karlovca Petar Lukežić, pa tako nakon Miroslava Brežana i Yang Jong Hyeoka TKD Karlovac ima još jednog trenera s licencom Europske taekwondo unije (ETU). Karlovački taekwondaši prisustvovali su radionici koju je predvodio zagrebački sportski psiholog Boris Balent sa kolegama iz Londona, Porta, Reykjavika, Atene, Munchena i Amsterdama.

Seminaru je prisustvovao i  trener TKD Banija Pandas Neven Trbojević, majstor 6.dana, koji uz licencu Hrvatske olimpijske akademije posjeduje i licencu svjetske taekwondo federacije (WTF) pa sada i Europske taekwondo unije (ETU).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest