Stari grad Dubovac do kraja godine očišćen, siguran i spreman za različite manifestacije, ali i ulagače

– Vesele ovi radovi, oni su prvi korak. Nadamo se da će drugi biti neki oblik partnerstva s privatnim kapitalom koji će ući u nešto što oplemenimo, dignemo vrijednost prostora, kazao je gradonačelnik Damir Jelić za današnjeg obilaska Starog grada Dubovca.

U uvom kulturnom blagu uklanjaju se onečišćenja nastajala godinama, pregradni zidovi, kako bi prostor bio siguran i za kulturne i turističke manifestacije, a nakon građevinskih radova i onih na instalacijama, po riječima pročelnice Andreje Navijalić, bit će uređene dvije dvorane i sanitarni čvor. Za tu je namjenu Ministarstvo kulture izdvojilo 400.000, a Grad 160.000 kuna.

– Stari grad gledamo kao dio Dubovačke destinacije, koja ide od Kupe ovamo. U njemu će, u prizemlju, biti kafić, na prvom katu je prostor predviđen kao informativni centar za cijelu tu destinaciju, dok su drugi kat i potkrovlje dijelom predviđeni za smještajne kapacitete. Sve ovisi o tome što će pokazati studije isplativosti i održivosti, rekla je Navijalić.

Do kraja godine karlovački će dvorac u potpunosti biti očišćen i uređen. Od 21. listopada, kada je Gramont Goršić započeo radove, do sada, iz njega je izvučeno oko 120 tona šute i građevinskog otpada. Sve ručno, bez strojeva, koji u ovu povijesnu gradinu i ne mogu ući.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest