“Veliko srce za Ivicu” ide dalje – uz žiro-račun, do novca za operaciju u Beču i humanitarnim koncertima, prilozima

– Naši su liječnici rekli da se takva operacija ne može obaviti u Hrvatskoj, a u privatnoj klinici u Beču jamče da je mogu uspješno izvesti. Zato molim sve da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i pomognu našem Ivici, pozvao je predsjednik Udruge Novi život Ivan Mandić, najavivši nove akcije – koncerte i štandove – za prikupljanje novca potrebnog za liječenje Ivice Boljara.

Ovaj mladi 28-godišnji Karlovčanin dvije se godine bori s karcinomom debelog crijeva, koji se proširio i na zdjelicu, oba kuka te sakrum i specijalisti mu predviđaju godinu dana. Operacija u Beču znači život.

– Za operaciju je potrebno 39.000 eura, te još 950 eura dnevno za boravak, njegu i rehabilitaciju. Koliko bi to dana trajalo, za sad je teško predvidjeti, ali naš cilj je prikupiti 70.000 eura. Zato je i dalje otvoren poseban žiro-račun na koji se mogu uplatiti donacije: Udruga Novi život – Veliko srce za Ivicu, IBAN HR 52 2400 0081 5102 34801, jedan će koncert biti za svetog Nikolu u Zorin domu, a drugi vjerojatno 21. prosinca u Domu OSRH Zrinski, najavio je Mandić.

Tako će 6. prosinca u Gradskom kazalištu nastupiti KUD Pleso i Sandra Kulier, Dragutin Hrastović, Marijan Monić, KUD Izvor, Vuge, Jelena Kuliš, FA Marija Gubec, te klape Furešti, Carolo i Corona, a koncert će voditi Sandra Slaćanin i Dubravka Beljan. Petnaest dana kasnije trebao bi uslijediti koncert u Zrinskom, za koji se još dogovaraju nastupi Davora Gopca, Alena Slavice, Ivanke Boljkovac, Maje Šuput, Maje Blagdan… Prihod s oba namijenjen je Ivičinom liječenju, kao i prilozi koje građani budu davali na štandu ispred Kauflanda, svaki petak i subotu u prosincu.

– Toj obitelji treba pomoći jer su u teškoj materijalnoj situaciji. Ivica živi s majkom, otac i brat su umrli. Brat Kristijan je umro u 26. godini, od karcinoma, u listopadu 2010., kazao je Mandić, dodavši da će humanitarnu akciju podržati i karlovački slikari, a vjerojatno i tvrtke, odvjetnici, liječnici…

Koliko će vremena trebati da se prikupi novac potreban za operaciju nemoguće je prognozirati, no bilo bi najbolje da se do njega dođe čim prije.

– Čekanjem se stanje može pogoršati, ali to se nikad ne zna, sve ovisi o njegovom organizmu. Naizgled je dosta jak, psihički može podnijeti borbu s bolesti, ali u takvim se situacijama nikad ne zna, kazao je Mandić, dodavši da je Ivica donedavno bio zaposlen na određeno vrijeme, od dva mjeseca, u Gradskoj upravi i to nakon što se kao “Mrsićev volonter” pokazao dobrim radnikom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest