Do obnove poljskih puteva, mostova i propusta u okolici Grad će pokušati preko EU fondova

Razgovaralo se o efikasnosti mjesnih odbora - foto Donje Pokupje

Grad Karlovac će obnovu obnovu poljskih putova, mostova i propusta na ruralnom području kandidirati na natječaj ruralnog razvoja EU 2014.- 2020. u okviru programa temeljne usluge o obnovi sela.

Ovo je, naime, rečeno na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Damira Jelića s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora, a s obzirom da je za održvanja poljskih puteva utvrđena upravo nadležnost ovih jedinica mjesne samouprave.

Kako su izvijestili iz gradske uprave, tema sastanka bila je i kako povećati efikasnost gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Govorilo se, kažu u Gradu i obvezama vlasnika privatnih parcela da na svom posjedu obrezuju raslinje i grane koje prijete nerazvrastanim cestama, dok su posebna tema bila klizišta kojih je na području grada Karlovca nakon obilnih kiša evidentirano čak 139.

– Svaki vlasnik parcele dužan je brinuti o svom kolnom priključku i spriječiti otjecanje vode sa privatnog zemljišta na nerazvrstanu cestu. Razgovaralo se i o problemima sa septičkim jamama te funkcioniranju zimske službe, navode u gradskoj upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest