Proračun za 2015. težak 258,9 milijuna kuna – oporba glasovala protiv, pitaju vladajuće zašto su se tek sad sjetili štedjeti

cija davati primjedbe. Mi ćemo ga podržati jer je, unatoč nepostojanju dugoročnijih planova Vlade i zakonskih odredbi po kojem jedinice lokalne samouprave ostaju bez sredstava, poduzet niz aktivnosti i mjera u  cilju stabiliziranja proračuna. Mnogi  gradonačelnici govore o smanjenju projekata, investicija, ukidanju socijalnih prava itd., a ovdje vidimo da nam se predlažu projekti, rekao je Horvat.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Josip Benčić ocijenio je da proračun ne nudi ništa optimistično niti novo.

– Godinama sam upozoravao da se ne radi dobro, ali kriva je bila kriza, ekonomska, svjetska, azijski tigrovi, sad ste našli krivca – Vlada RH. Odjedanput ste našli uštedu na izdacima za zaposlene od 4 milijuna kuna, što ste radili do sad? Koplje u trnje nemojte bacati, preuzmite odgovornost na sebe, a ne samo govoriti “Kriv je, kriv je”, izjavio je Benčić.

Nezavisni Davor Petračić je ustvrdio da Grad ima dva proračuna – gradski i onaj u gradskim tvrtkama, od kuda bi se mogla namaknuti potrebna sredstva umjesto da se višim cijenama opterećuje građane.

– Povećavamo stalno davanja građana i privrede, od koje se živi. Kako možemo piliti granu na kojoj sjedimo, a da to bude dobro i poticajno, upitao je Petračić.

Zaključivši kako se neće upuštati u nazivanje proračuna frazama “socijalan, osjetljiv, razvojan”, gradonačelnik Damir Jelić naveo je 20-ak projekata koji će iduće godine biti završeni ili započeti – od KAquariuma, vrtića na Švarči, rekonstrukcije vrtića na Gazi, parkirališta i okoliša u Meštrovićevoj i Ulici Imre Tkalca, nastavka sanacije deponija Ilovac, projekta reciklažnog dvorišta, do privatnih investicija u kojima je i Grad na neki način sudjelovao, poput nastavka rekonstrukcije Hotela Korane i izgradnje kina u Super Konzumu.

– Čitava naša funkcija vidi se u broju zaposlenih. 31.10.2014.  bile su 3.783 osobe na Zavodu za zapošljavanje; u toj brojci je još dio sezonskog zapošljavanja i neće na kraju god biti ovako dobro, ali to je najmanji broj nezaposlenih u Karlovcu od 2006.! To je ispod prosjeka EU iako bio bih sretniji da je još manje ljudi bez posla, rekao je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest