Jelić policiji prijavio direktora Čistoće ali ga nije smijenio – SDP ga prozvao da je, ako već ima dokaze, to trebao učiniti a ne čekati kraj istrage

Damir Jelić

– Niti perem ruke od ičega, niti ikoga optužujem apriorno. Direktor Čistoće ima moju apsolutnu podršku, izjavio je gradonačelnik Damir Jelić (HDZ), odgovarajući na vijećničko pitanje Marine Novaković Matanić (SDP).

Pitala ga je zašto nije smijenio direktora Čistoće Damira Jakšića ako ga je već išao prijavljivati.

– Ako ste već podnašali kaznene prijave protiv direktora, zašto nije smijenjen? Znači da imate nekakve upute, da ste došli do dokaza, ne vjerujem da biste ga samo tako prijavljivali. Ili izgleda kao pranje ruku, da ispadne da niste ništa krivi, da ste ipak nešto poduzeli? Ako ste već nešto poduzeli, trebali ste smijeniti tog istog direktora, kazala je Novaković Matanić.

Jelić je rekao da, postoji li prijepor ili sumnja, svatko može odlučiti hoće li puškom u šumu ili to proslijediti institucijama, a  on je napravio ovo drugo.

– Ne bih o krivnji, ja kao skupština društva se ponašam odgovorno, dodao je Jelić.

Novaković Matanić je ocijenila da je nevjerojatno sumnjati u nešto, imati i predati dokaze, a ne zatražiti ostavku.

– Ne trebaju institucije reći da li je direktor dobar ili ne. Da sam na Vašem mjestu, ja bih mu dala otkaz, poručila je Novaković Matanić.

Tu njenu izjavu nije odolio prokomentirati Mihovil Stanišić, sad već bivši predsjednik Vijeća, koji je s dopredsjednicom – i obrnuto – u posljednjih godinu i pol često ulazio u duele.

– Hvala Bogu da niste, komentirao je Stanišić, nasmijavši prisutne u Velikoj gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik je, pak, najprije najmlađu vijećnicu “podučivši” da na njegovo mjesto može doći demokratskim putem, ako je izabere narod, ustvrdio da on nikakvu sumnju nije imao.

– Kako ja nisam policijski djelatnik, prepustio sam to institucijama. Nakon nekoliko razgovora zaključio sam: neka se time bave institucije, ne da bih ja oprao ruke, nego da bih radio ono za što me narod odabrao, nešto kreativno, a ne policijski posao, izjavio je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest