Završetak radova u Domobranskoj ovisi o vremenskim prilikama – nadamo se da će ulica dobiti i nove nogostupe

Iako su, prema prvotnim najavama, radovi u Domobranskoj, započeti u rujnu, trebali završiti za 60 dana, na njihov ćemo dovršetak još pričekati jer – ovisi o vremenskim prilikama.

Kažu tako u Vodovodu i kanalizaciju, investitoru radova vrijednih 3,4 milijuna kuna.

Podsjetimo, u dijelu Domobranske ulice, u dužini od 250 metara, radi se rekonstrukcija kanalizacije i vodoopskrbe, zbog čega je promet tim dijelom grada i zatvoren od rujna.

– Postojeća kanalizacija mijenja se sa centrifugiranim poliesterom, a postojeće vodovodne cijevi sa PEHD cijevima ( polietilen visoke gustoće). Radovi uključuju asfaltiranje prometnice, navode u Vodovodu i kanalizaciji.

Dodaju da će rezultat radova biti kvalitetnija odvodnja i vodoopskrba Domobranske ulice, ali ne preciziraju kada će biti okončani.

– Završetak radova prvenstveno će ovisiti o vremenskim prilikama, poručuju u ViK-u.

Iako smo u našem upitu precizirali hoće li rekonstrukcija “gornjeg” dijela ulice podrazumijevati i uređenje izvan prometnice, odnosno nove nogostupe, nismo dobili preciziran odgovor na to pitanje. Nadamo se da hoće, jer Domobranska s hrpom “zakrpa” na nogostupima i starim rubnjacima sigurno neće biti ono što bi trebala biti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest