Karlovački osnovnoškolci po prvi put u projektu Europsko božićno drvce

foto ilustracija

Osnovne škole Braća Seljan i Dragojla Jarnević, prve su karlovačke škole koje sudjeluju u projektu Projekt Europsko božićno drvce.

Riječ je o projektu u kojem tisuće osnovnoškolaca iz čitave Europe samostalno izrađuju božićne ukrase, te ih nakon toga razmjenjuju sa školama iz drugih zemalja. Kad se prikupe svi ukrasi, organizira se ukrašavanje Europskog božićnog drvca gdje se uz pomoć sakupljenih materijala prezentiraju kulturne različitosti i specifičnosti božićnog slavlja u pojedinim zemljama. To je za učenike velika prilika da nauče više o drugim jezicima, tradicijama i o tome što znači biti europski građanin.

–  Grupa u kojoj se nalaze naše škole uključuje preko 60 škola iz 15 zemalja (Velika Britanija, Portugal, Španjolska, Rumunjska, Irska…). Karlovački osnovnoškolci su marljivo pripremili i poslali svoje ručno izrađene dekoracije, dok istovremeno sakupljaju one pridošle iz ostatka Europe, kažu u ovim školama.

Sve zainteresirane pozvali su na ukrašavanje Europskog božićnog drvca i predstavljanje projekta u 12 sati u ponedjeljak, 8. prosinca, u prostorijama centra Europe Direct Karlovac (Knjižnica za mlade, Banjavčićeva 1).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest