KAbina: Mel Camino, bend koji vrijedi čuti; Zvonimir Lončarić, dečko kojeg vrijedi čitati

foto: Tin Vučković

Velikogorički bend Mel Camino jedno je od najugodnijih iznenađenja pete sezone KAbine. Sami svoju glazbu nazivaju alternativnim pop-rockom i ta pomalo čudna odrednica zapravo i najbolje opisuje muziku koju stvaraju. U Karlovcu su predstavili i svoj nedavno objavljeni album “Avion bez uzletne piste”, za koji smo surfajući netom pronašli i kritiku koja izražava nerazumijevanje zašto ovaj bend nije dosad već privukao pažnju koju nesumnjivo zaslužuje, a mi je možemo samo potpisati. Utoliko je šteta što su na KAbinu “upali” na kraju glazbeno vrlo jakog siječnja, nakon krcate Scene na sjajnim Rolin Humesima, lokalnim zvijezdama Humanofonu i vrsnim sviračima Detonator Tria, jer očito je dio publike ovaj ponedjeljak izabrao za “odmor” pa je posjećenost bila nešto slabija no inače. Oni koji su došli nisu nimalo požalili, a bend je zadobio i dodatne pluseve, jer očito je da sviraju s velikim guštom pa nije nimalo čudno da je svaka pjesma ispraćena glasnim ovacijama, a stvorena atmosfera nalikovala onoj iz protekla tri siječnja, kada je Mala scena Hrvatskog doma bila prepuna.

Vrijedi spomenuti i članove benda. Mel Camino su Zlatko Majsec (vokal, gitara, klavijature), Luka Rajšić (gitara), Vid Križanić (bas) i Ivan Dugalić (bubnjevi).

Predstavio se i nadareni mladi karlovački autor kratkih priča Zvonimir Lončarić (sam je u razgovoru kazao kako se ne želi još nazivati piscem), koji je tek nedavno po prvi puta poslao jednu svoju priču “u javnost”, odnosno na natječaj Književnog kruga Karlovac. Tu priču publika KAbine je već mogla pročitati kao “Priču za ponijeti”, a večeras su uživo čuli i priču “Dok svira radio”.

Lončarić piše vješto i ima oko za detalje, piše o običnim stvarima bez pretjerane “metafizike”, a njegova priča izazvala je i smijeh i pljesak okupljenih pa vjerujemo kako i nije posljednja koju ćemo čuti ili pročitati.

Književni dio KAbine zaokružila je nova “Priča za ponijeti”, ovog puta riječ je bila o “Buđenju” Marije Pilić iz Zaprešića.

Sljedećeg ponedjeljka na KAbini se predstavlja mladi grafički dizajner Lovro Kranjčević, a svirat će Karlovčanima dobro poznati Absortick, no po prvi puta u novom, akustičnom izdanju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest