Projekt Prirodoslovne škole među najboljim lokalnim EU projektima u posljednje tri godine

Prirodoslovna škola Karlovac

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije odabralo je 21 najbolji projekt za izbor najboljih lokalnih EU projekata u razdoblju od tri godine (2012-2014), a među njima je i projekt Prirodoslovne škole Karlovac s partnerima “MOTO – Modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar-sirar”. U projektu čiji je nositelj upravo karlovačka Prirodoslovna škola, a regionalni koordinator Razvojna agencija Karlovačke županije Karla, sudjeluju još i Pučko otvoreno učilište Knin te Učilište za obrazovanje odraslih Apis iz Velike Gorice.

Cilj projekta bio je uspostaviti suradnju između ustanova za obrazovanje odraslih i lokalnih partnera kroz implementaciju moderniziranog programa za zanimanje mljekar-sirar te obučiti 70 odraslih članova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za navedeno zanimanje.

Sve je uspješno ostvareno, a uz to je izgrađena i mini-tvornica sira gdje se proizvodi tradicionalni sir Karlovačke županije (Pokupski sir), te sir škripavac i ostali proizvodi od mlijeka. EU je projekt financirala sa 165.354,00 eura.

Već ulazak među najuspješnije projekte velika je pohvala školi i svim ostalim sudionicima projekta, no u tijeku je i glasanje za najbolji projekt pa Prirodoslovnu školu Karlovac možete podržati na ovom linku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest